Bu da Ä°ngilizlerin UFO gerçeÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Bu da İngilizlerin UFO gerçeği
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 00:00

İngiliz hükümeti yıllarca var olduğunu inkar ettiği UFO arşivini açtı. 7 bin döküman gün ışığına çıkıyor.

Haberin Devamı

ARŞİVLERDEKİ GİZEMLİ UFO'LAR...

İstihbarat birimi içinde yer alan DI55 adıyla kurulan gizli bölümün varlığını İngiliz hükümeti ilk defa 2006 yılında kabul etmişti. İngiliz Observer gazetesinin haberine göre, hükümet birkaç hafta içinde 7 bin dökümandan oluşan arşivi Bilgi Edinme Hakkı çerçevesinde açacak. Gazete DI55 dökümanlarının çoğunun imha edildiğini de haberinde belirtti. Arşivin gün ışığına çıkmasıyla birlikte UFO'larla ilgili bazı gizemli olaylar hakkındaki dökümanlara da ulaşılabilecek.

Fransa da kısa süre önce, "tanımlanamayan uçan cisimler" diye adlandırılan UFO’lar hakkında 50 yıldır gelen ihbarlarla ilgili belgelerini açıklamıştı. Dünyada böyle bir adımı atan ilk ülke olan Fransa, 1600 vakayla ilgili belgeleri, internetten kamuoyunun bilgisine sunmuÅŸtu.Â

Haberin Devamı

Amerikalı eski bir askeri yetkili de, 60 yıl önce ABD’nin New Mexico eyaletindeki Roswell askeri üssü yakınlarına düşen cismin içinde uzaylı cesetleri de bulunan bir UFO olduğunu ve bunların Amerikan ordusu tarafından gizlendiğini ölüm döşeğinde itiraf etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!