Bu da gerçek 'Er Ryan'ı Kurtarmak'

Güncelleme Tarihi:

Bu da gerçek Er Ryanı Kurtarmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 15:54

II. Dünya Savaşı yıllarının anlatıldığı Oscarlı "Er Ryan'ı Kurtarmak" filmi, Irak'ta gerçek oldu.

Haberin Devamı

California'da yaşayan Hubbard ailesinin  ikinci çocukları da ağabeyi gibi Irak'ta hayatını kaybetti. Şimdi en küçük kardeş ülkesine geri gönderiliyor.

Yönetmen Steven Spielberg, başrolünü Tom Hanks'in oynadığı "Er Ryan'ı Kurtarmak"ta İkinci Dünya Savaşı'nda iki oğlunu birden kaybeden bir ailenin cephedeki üçüncü oğlunu ABD'ye geri götürmek üzere kurulan bir birliğin hikayesini anlatıyordu.
 
Filmin senaryosundaki benzer bir olay, bu kez ABD'nin yaklaşık 3 bin 700 kayıp verdiği Irak'ta yaşanıyor. CNNTÜRK'te yer alan habere göre önceki gün Irak'ın kuzeyinde düşen Amerikan helikopterinde bulunan Nathan Hubbard, diğer 3 asker arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti. ABD ordusu, UH-60 tipi Black Hawk tipi  helikopterin gece operasyonu sırasında düştüğünü, helikopterde 4 kişilik  mürettebat ve 10 yolcu bulunduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı

Ancak Nathan'ın bir farkı ağabeyi Jared'ın da bu ülkede hayatını kaybetmiş olmasıydı. 2004 yılında Ramadi kentinde hayatını kaybeden Jared'ın cenazesinde konuşan babası, "Umarım fedakarlığı boşa gitmez ve sıkıntılar sona erer. Eğer bu büyük işi başaramazsak bu çok kötü olur" demişti.
 
Baba Hubbard'ın bu konuşmayı yapmasının üzerinden 3 yıl sonra bu kez ikinci çocuğunu toprağa verdi ve evlat acısını yüreğinde bir kez daha yaşadı. Irak'taki ateş hemen hergün onlarca can yakarken, ABD Ordusu,  "Er Ryan'ı Kurtarmak" için harekete geçti. Ailenin 3'üncü oğlu Jason'ın da Irak'ta bulunduğu ve yetkililer onu "burnu kanamadan" ülkesine götürmek için çabalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!