Britanya kraliyeti gelin krizi ile sarsılıyor

Güncelleme Tarihi:

Britanya kraliyeti gelin krizi ile sarsılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2001 00:00


Haberin Devamı

Kraliçe II. Elizabeth'in gelini Sophie Rees-Jones'un Arap şeyhi kılığına girmiş bir gazeteciye yaptığı açıklamaların geçen hafta yayınlanan ilk bölümünün ardından, gazetenin yarın çıkaracağı Pazar sayısında çok daha keskin açıklamalara yer vereceği iddiası Kraliyet ailesini gergin bir bekleyişe soktu.

Kraliçe II. Elizabeth'in özel sekreteri Sir Robin Janvrin'in Wessex kontesi Sophie Rees Jones ve eşi Prens Edward'a yönelik ziyareti sırasında konuyu gündeme getirdiği ve genç Prenses'e iş ilişkilerinin Kraliyet görevlerine zarar verebileceği uyarısında bulunduğu öne sürülüyor.

Bugün yayınlanan pek çok İngiliz gazetesinde yer alan iddialara göre, Sophie, Kraliçe'nin bu dolaylı ''işini bırak evinin kadını ol'' uyarısını şiddetle reddetti ve ''hiçbir işe yaramayıp davetlerde gezenbiri olmayı içime sindiremem'' dedi.

Haberin Devamı

İddialar muhtelif. Bir kısım basın da Sophie'yi tuzağa düşüren bulvar gazetesi News of The World'ün yarınki sayısında, Sophie'nin iş ortağı Murray Harkin'in Arap şeyhi kılığındaki gazeteciye kokain deneyimlerini ballandıra ballandıra anlattığı bölümlerin yer alacağınıöne sürüyor.

Bütün bunlar Kraliyet Ailesi'ni Prenses Diana ile ilgili olarak Andrew Mortons tarafından yazılan biyografiden bu yana en çok geren gelişmeler olarak niteleniyor. İddialara göre, Kraliçe Elizabeth bu hafta sonunu geçirdiği Windsor Kalesi'ne eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'i acil olarak çağırmış ve bir durum değerlendirmesi için Prens Charles'ın da bugün Kale'ye gitmesi bekleniyormuş.

Şimdi gözler, News of The World gazetesi'nin yarın yayınlanacak sayısına çevrilmiş durumda. Bütün bu tartışmalar bir yana Diana'nın ölümünden beri Pazar sayıları satış rekoru kırmayan gazeteler, Sophie'nin keşfiyle yarın yeni bir rekor denemesi yapmış olacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!