Brezilya sevgililer gününde prezervatif dağıtıcak

Güncelleme Tarihi:

Brezilya sevgililer gününde prezervatif dağıtıcak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

Brezilya'da ''Sevgililer Günü'' olarak kutlanan 12 Haziran'a kadar, Sağlık Bakanlığı ve bir sivil örgüt tarafından AIDS'ten korunmaları için sevgililere 800 bin prezervatif hediye edilecek.

HIV/AIDS Görev Gücü adlı resmi kuruluşun Başkanı Paulo Teixeira, kampanyanın Sao Paulo kentinde düzenleneceğini belirterek, yılda 600 milyon prezervatifin kullanıldığı Brezilya'da, bu oranı 3 katına çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Kampanyaya destek veren Ulusal HIV/AIDS'ten Korunma İş Konseyi adlı örgüt tarafından yapılan açıklamada ise, prezervatiflerin bugünden itibaren Salı gününe kadar sinema, gazete standları ve şirketbürolarında dağıtılacağı belirtildi. Örgüte, Globo medya grubu, Volkswagen Brezilya ve hava taşıma şirketi Varig gibi önemli şirketlerüye bulunuyor.

Haberin Devamı

AIDS ile büyük mücadele verilen Brezilya'da, 1995 yılından bu yanahastalara sağlanan AIDS kokteyl ilaçlarının kullanımı nedeniyle AIDS ölümlerinde yarıya varan azalmalar olduğu bildiriliyor.

Brezilya'da her yıl bedava 200 milyon prezervatif dağıtıldığı, ülkede kayıtlı 203 bin, kayıtsız ise 400 bin AIDS hastası bulunduğu ifade ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!