Brexit hükümeti iş başında

Güncelleme Tarihi:

Brexit hükümeti iş başında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 00:13

İngiltere’de yeni Başbakan Theresa May, görevi David Cameron’dan devralır almaz kabineyi açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’na Türk kökenli ve AB’den ayrılmayı savunan Boris Johnson getirilirken, Brexit için özel bir bakan da görevlendirildi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de yeni Başbakan Theresa May dün selefi David Cameron’dan görevi devraldıktan sonra Buckhingam Sarayı’na giderek Kraliçe 2. Elizabeth’in huzuruna çıktı. 30 dakikalık kabulün ardından Kraliçe tarafından 76. hükümeti kurmakla görevlendirilen May, Başbakanlık resmi konutu ve çalışma ofisi ’10 Numara’ önünde ilk açıklamasını yaptı.

AB MESAJI

İngiltere’nin AB’den ayrılması (Brexit) karşıtı olsa da, May 10 Numara önündeki açıklamasında, “AB’den ayrılırken, ülkemizin dünyada yeni bir pozitif rol üstlenmesini sağlayacağız” diye konuştu. Ekonomi alanında selefi David Cameron’u öven May, “Britanya’yı sadece ayrıcalıklı azınlığa değil, herkese fayda sağlayacak bir ülke yapacağız. Bu, benim liderliğimdeki hükümetin görevi olacak. Hep birlikte daha iyi bir Britanya inşa edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AYRILIK KABİNESİ

May’in bu açıklamalarının ardından, ajanslar yeni kabinede görev alan isimleri bildirmeye başladı.

AB karşıtı kampanyaların başını çeken Boris Johson, Dışişleri Bakanlığı’na getirildi. Türk kökenli ve 52 yaşında olan Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmış Ali Kemal Bey’in torununun oğlu. Johson, 2008-2016 yılları arasında Londra’nın belediye başkanlığını yapmıştı.
May, Cameron’un ekonomi politikalarını övse de, Maliye Bakanlığı için eski Dışişleri Bakanı Philip Hammond’u görevlendirdi. İçişleri Bakanlığına Enerji Bakanı olan ve ülkenin AB’den kalmasını savunan Amber Rudd getirilirken, David Davis ülkenin “Brexit”ten sorumlu bir bakanı olarak atandı.

Brexit hükümeti iş başında

10. NUMARA HATIRASI:

Görevini Theresa May’a bırakan eski Başbakan David Cameron, Başbakanlık konutu ’10 Numara’nın önünde eşi Samantha Cameron ve çocukları Nancy, Arthur ve Florence ile kameraların önüne geçti. Cameron, parlamentoda başbakan sıfatıyla yaptığı son konuşmada, 10 Numara’nın resmi fare avcısı ‘Larry’ adlı kediyi çok sevdiğini ancak onu yanında götüremeyecek olmaktan üzüntü duyduğunu söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!