Bosna savaş sonrası en büyük krizi yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Bosna savaş sonrası en büyük krizi yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 12:33

Bosna Hersek’te ekonomik krizi protesto etmek için başlayan eylemler dün üçüncü gününde şiddetlenerek devam etti. Bir grup gösterici Bosna başkanlık ve diğer hükümet binalarına girdi. Devlet dairelerine zarar veren kalabalığa polis gözyaşartıcı gazlarla müdahale etti.

Haberin Devamı

1992-95 savaşından sonra bir türlü istediği refaha kavuşamayan Bosna Hersek’te işsizlik yüzde 40 seviyesinde ve yolsuzluk iddiaları halkta büyük rahatsızlık yaratıyor.

Dün birçok Bosna kentinde devlet dairelerinden alevler yükselirken analistler, savaştan bu yana en büyük krizin yaşandığı yorumunu yapıyor.

Dün akşam karanlık çöktüğünde başkent Saraybosna’da kaos hakimdi. Binalar, araçlar ateşe verilmiş, tam teçhizatlı polis, cop ve gözyaşartıcı bombayla eylemcileri dağıtmaya çalışıyordu. Ülke çapında eylemlerde yaklaşık 200 kişi yaralandı.

Kuzeydeki Tuzla’da eylemciler yerel hükümet binasını basarken, eşya ve dosyaları pencerelerden dışarı attı. Yerel yönetim istifa etti. Zenica, Mostar ve Travnik’te de benzer manzaralar yaşandı.

Haberin Devamı

Bosna savaşı sonrasında özelleştirme hamlesi yeni zenginler yaratırken, işçi sınıfında yoksulluk arttı. Ağır vergiler vatandaşın kazancını alıp götürürken yolsuzluk iddiaları da kamuoyunda huzursuzluk yaratıyor.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/79009/2/1/25764030/bosna-savas-sonrasi-en-buyuk-krizi-yasiyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!