Boris Johnson’ın babası Fransa vatandaşı oldu

Güncelleme Tarihi:

Boris Johnson’ın babası Fransa vatandaşı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 07:00

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasına (Brexit) öncülük eden Başbakan Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson’ın AB’nin sağladığı hakları korumak için Fransa vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fransız AFP Ajansı’na konuşan Fransız Adalet Bakanlığı’ndan bir kaynak baba Johnson’ın geçen yıl yaptığı başvurunun kabul edildiğini söyledi. 81 yaşındaki Stanley Johnson, anne tarafından Fransa ile bağları olduğunu ve Fransızcayı akıcı bir şekilde konuştuğunu belirtti. 2020 yılının aralık ayında Fransız RTL radyosuna konuşan Stanley Johnson, “Ben hep Avrupalı kalacağım” demişti. Stanley Johnson, Brexit nedeniyle İngilizlerin Avrupa’da serbest dolaşım hakkını kaybetmesine tepki göstermişti. Stanley Johnson, “Annem Fransa’da doğdu, onun annesi Fransızdı, büyükbabası da” diyerek Fransa ile bağlarını savunmuştu.

Fransız yasalarına göre 50 yılı geçmişse Fransa kökenli ailelerin çocukları Fransız uyruğuna geçemiyor. Ancak ülkeyle kültürel, ekonomik, ailevi bağlarını sürdürdüyse vatandaşlığa kabul edilebiliyor. Stanley Johnson özelinde verilen vatandaşlık kararının ailesini kapsamadığı belirtildi. Stanley Johnson’ın soyu baba tarafından da Osmanlı Dahiliye Nazırı Ali Kemal’a kadar gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!