BM Genel Sekreterliğine aday 6 isim açık oturumda buluştu

Güncelleme Tarihi:

BM Genel Sekreterliğine aday 6 isim açık oturumda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2026 08:39

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bu yıl sonu görev süresinin bitecek olması nedeniyle yerine aday olan isimler BM Genel Kurulu salonunda düzenlenen açık oturumda bir araya geldi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı

BM Genel Sekreteri Guterres’in koltuğuna talip 6 aday, "BM Genel Sekreterliği İçin Açık Oturum: Gelecek Genel Sekreter" başlıklı tartışma programına katıldı.

BM Genel Kurul salonunda gerçekleştirilen açık oturumda adaylar, BM'deki bütçe krizi ve reform çalışmalarından, uluslararası çatışma ve krizlere kadar moderatörlerin ve salondaki katılımcıların sorularını cevapladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi, 2022 yılına kadar BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri görevinde bulunan Michelle Bachelet, Senegal eski Cumhurbaşkanı Macky Sall, BM Ticaret ve Kalkınma Örgütü'nün genel sekreteri Rebeca Grynspan, 2018-2019 yıllarında BM Genel Kurulu başkanlığı yapan Maria Fernanda Espinosa ve Guyana'nın BM Daimi Temsilcisi Carolyn Rodrigues Birkett BM Genel Sekreterliği için adaylığını koyan isimleri oluşturuyor.

BAKMADAN GEÇME!