BM’den Türkiye’ye LBGTİ’li kınama

Güncelleme Tarihi:

BM’den Türkiye’ye LBGTİ’li kınama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 20:52

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Rupert Colville, Türkiye’de LGBTİ’lere (lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel, interseks) yönelik saldırılar, ayrımcı tavır ve şiddetin kışkırtılması konusunda derin endişelerinin olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

‘KATLİAM’ AFİŞLERİ

İsviçre’nin Cenevre kentinde önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada Colville, Türkiye’deki yetkilileri homofobik ve transfobik şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele için etkin önlemler almaya çağırdı. Colville, açıklamasında özetle şunları söyledi:
“Ankara’da LGBTİ bireyleri öldürme çağrısı yapan afişler, İstanbul’da eşcinsel bir erkek grubuna yönelik homofobik saldırı ve Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği kurucusu ve hak savunucusu Kemal Ördek’e yönelik cinsel saldırı, darp ve gasp, sadece son iki haftada kayda geçen olaylar arasında yer alıyor. Polis memurlarının saldırıyı önemsizleştirmesi, ayrımcı bir dil kullanması, mağduru şikâyetinden vazgeçirmeye çalışması ve saldırganların tehditlere karşın herhangi bir güvenlik sağlamaması konusundaki iddialar hakkında da endişeliyiz.”

Haberin Devamı

‘SAYGILI OLUN’

“Bu olaylar, 13’üncü İstanbul Onur Yürüyüşü’nde barışçıl bir şekilde toplanan bireylere polisin dayanağı olmayan şiddet kullanımını takiben gerçekleşti. Türkiye yetkililerini, homofobik ve transfobik şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele için etkin önlemler almaya, LGBTİ bireylerin barışçıl toplanma ve ifade özgürlüğünü garanti altına almaya ve suç mağduru LGBTİ bireylere saygı ve haysiyet çerçevesinde davranmaya çağırıyoruz.” mDIŞ HABERLER SERVİSİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!