Blair'den skandal bakana destek

Güncelleme Tarihi:

Blairden skandal bakana destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adı aşk skandalına karışan Dışişleri Bakanı Robin Cook, istifa edeceği yolundaki söylentileri yalanlarcasına 28 yıllık evliliğinin sona ermesine neden olan metresi Gaynor Regan'ı Dışişleri Bakanlığı konutuna yerleştirdi. İngiltere Başbakanı Tony Blair de Cook'un özel hayatının, işini engellemeyeceğini söyleyerek bakanına sahip çıktı.

Tony Blair, Japonya'ya yaptığı ziyareti sırasında BBC'ye verdiği demeçte bu olayın Cook'a verdiği desteği hiçbir şekilde etkilemediğini söyledi. Skandalın Dışişleri Bakanı'nın devlet işlerini baltaladığı yolundaki söylentilere de karşı çıkan Tony Blair, şöyle konuştu:

‘Tüm bunların bakanın işini etkilediğini sanmıyorum. Uluslararası toplantılarda anahtar rol oynuyor. Herkes onu dinliyor. Bu adam (Cook) İngiltere için çok büyük şeyler yapıyor.

Tony Blair, olayı fazla önemsemezken, İngiliz basını kıyamet koparıyor. Eşini defalarca aldatan Robin Cook'un muhafazakar bir bakanın eşiyle de birlikte olduğu iddia edildi.

Robin Cook'un halen sekreterliğini yapan 41 yaşındaki Gaynor Regan’a, bundan böyle bakanın resmi temas, ziyaret ve seyahatlerinde protokolde bakan eşi olarak yer verileceği öne sürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!