Birlikte durmak hiç bu kadar önemli olmamıştı

Güncelleme Tarihi:

Birlikte durmak hiç bu kadar önemli olmamıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 19:40

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Avrupa’nın dış sınırlarını koruyamadığında sığınmacı akınının üstesinden gelmesinin zor olacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Gauck, Berlin’de Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. Bulgaristan’ın AB’nin dış sınırlarını koruma konusunda aktif olmasını önemli bulduğunu belirten Gauck, “Avrupa dış sınırlarını koruyamazsa sığınmacı akının üstesinden gelmesi zor olacak” dedi. Bundan dolayı dış sınırlarının korunmasının Avrupa’nın izleyeceği gerekli stratejilerden biri olduğunu vurgulayan Gauck, çok sayıda sığınmacının Akdeniz’de hayatını kaybetmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. İnsan kaçakçılığı ile uyuşturucu ticaretinden daha fazla para kazanıldığına dikkati çeken Gauck, insan kaçakçılığıyla mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Gauck, Libya’da ve diğer kuzey Afrika ülkelerinde daha iyi insani şartların oluşturulması gerektiğini kaydetti. Avrupa’da kriz yaşandığına işaret eden Gauck, insanlara Avrupa projesinin öneminin daha fazla anlatılmasını istedi.

Haberin Devamı

MECLİSE GİREBİLİRLER      

Almanya’da AB’yi eleştirenlerin bulunduğunu ve bunların gelecek genel seçimlerde Federal Meclis’e girebileceğini belirten Gauck, ancak halkın büyük çoğunluğunun AB’ye olumlu baktığını ifade etti. Gauck, bu dönemde Avrupa’nın birliktelik göstermesinin daha önce hiç olmadığı kadar önemli olduğunu söyledi.

BULGARİSTAN DESTEK İSTEDİ

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev de, AB’ye üye ülkelerden AB’nin dış sınırlarının korunması konusunda daha fazla destek istedi. AB’de serbest dolaşımı öngören Schengen bölgesine dahil olmak  istediklerine aktaran Radev, bunun için Bulgaristan’ın tüm teknik koşulları  yerine getirdiğini ve dış sınırları Schengen kriterlerine göre koruduğunu da kanıtladığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!