Bir köfte iÅŸinden etti

Güncelleme Tarihi:

Bir köfte işinden etti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2009 17:37

Patronuna ait bir köfteyi izin almadan yiyen sekreter 34 yıldır çalıştığı şirket tarafından işten atıldı.

Haberin Devamı

Patron köftesini yiyen sekretere olan güveninin sarsıldığını gerekçe göstererek iÅŸten çıkarılmaya onay verdi.Â

İlginç olay Almanya'nın Dortmund kentinde yaşandı. Magdalene H. adlı kadın 34 yıldır Bauverband Westfalen adlı şirkette çalışıyordu. Bir gün eline işten çıkarılma belgesi tutuşturuldu; gerekçe olarak ise patrona ait bir köfteyi izin almadan yemesi gösterildi. Bu olay karşısında şoke olan kadın hakkını aramak için iş mahkemesine dava açtı.

Geçen temmuz ayında iÅŸten atılan Magdalene H., "Bir patron nasıl bu kadar kalpsiz olabilir" ÅŸeklinde tepkisini gösterdi. Almanya'da bu tür iÅŸ davaları genelde çalışanların aleyhine sonuçlanıyor. Almanya'da bir pastahenede çalışan kasiyerin kasasında 1.36 euro eksik çıktığı için iÅŸten atılmıştı.Â


DÃœNYADAN KISA KISA...

Haberin Devamı

KANAMALI HASTALIK SALGINI: 23 ÖLÃœÂ
Sudan'ın güneyinde, Ebola olduğundan şüphelenilen kanamalı bir hastalığın en az 23 kişinin ölümüne yol açtığı bildirildi. Güney Sudan ordusunun (SPLA) sözcüsü Kuol Diem Kuol, şimdiye kadar salgında 3'ü asker eşi olmak üzere 23 kişinin öldüğünü belirterek, onlarca kişinin daha bu hastalığa yakalandığını, ancak kesin sayının henüz bilinmediğini kaydetti.

TV'DE CÄ°NSEL HAYATINI ANLATTI 5 YIL YEDÄ°Â
Suudi Arabistan'da bir televizyon programında cinsel hayatını açık yüreklilikle anlatan Mazen Abdül Cevad, 5 yıl hapse mahkum edildi. Abdül Cevad'ın avukatı Süleyman El Cumeyi, 15 Temmuzda Lübnan'ın LBC kanalında yayımlanan programda müvekkilinin sözlerinin çarpıtıldığını ısrarla savundu ve temyize gideceklerini söyledi. Programdaki söyleşi sırasında müvekkilinin kameraya çekildiğinin farkında olmadığını söyleyen avukat, aynı programda yer alan 3 kişinin de 2'şer yıl hapis cezası aldığını belirtti.

CHAVEZ ABD Ä°LE DALGA GEÇTÄ°Â
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD'nin "Venezuela ile İran arasında muhtemel nükleer madde transferi olabileceği"ne ilişkin endişeleriyle dalga geçti. Chavez, televizyondan da yayımlanan kabine toplantısında, toplantıya geç gelen Madencilik Bakanı Rodolfo Sanz'a, "İran'ın uranyumu nasıl, atom bombası için olan?" sorusunu yöneltti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!