Bir erkek 'hayır'dan anlamalı

Güncelleme Tarihi:

Bir erkek hayırdan anlamalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 14:07

Parti üst düzey yöneticisi tarafından taciz edilen Türk vekil "bir erkeğin 'hayır'dan anlaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE TACİZ EDİLEN TÜRK VEKİL...

Bremen eyalet meclisi Sol Parti üyesi Şirvan Çakıcı, Manfred Steglich tarafından taciz edilmesi olayının Alman ve Türk medyasının aşırı ilgi göstermesinden rahatsızlık duyduğunu da açıkladı.


Taciz olayının ortaya çıkmasından sonra parti yönetiminin kendisini  destekleyerek, Steglich'i partiden ihraç etme kararı aldığını hatırlatan Çakıcı, şunları ifade etti: “Eyalet meclisinde en genç milletvekili benim. Söz konusu kişi beni sürekli rahatsız etti. Gece saat kaç olursa olsun mesajlar çekti. Özel e-mailime de aşık olduğunu belirten mesajlar attı. Doğum günümde Max Behrbohm'un Ölüm adlı kitabını hediye etmek istedi. Bu kitapta adı geçen kahramanın, karşılıksız aşk yüzünden intihar ettiğini ve kendisinin de intihar edeceğini söyledi. Tüm bu baskılar sonucunda olayı parti  yönetimiyle paylaşmak zorunda kaldım. Parti içinden bazı Alman arkadaşlarımızın konuyu Alman medyasına yansıttığını zannediyorum. Üstelik Steglich bazı Alman arkadaşlarıyla parti içinde beni kast ederek, 'cadı' ve 'feminist kadın' şeklinde broşürler bile dağıttı. Hatta bu metni internette de yayınladılar.”

Haberin Devamı

Taciz olayını Sol Parti Meclis Grubu Eşbaşkanı Oskar Lafontaine ve Sol  Parti Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Bodo Ramelow'un bile  duyduğunu kaydeden Çakıcı, "Duyduğuma göre Lafonatine, olayın bir an önce çözümlenmesini istemiş. Ramelow bana çok yardımcı oldu. Ona  müteşekkirim. Taciz eden kişinin psikolojisinin iyi olmadığını söyleyebilirim. Adeta delirmiş. SMS mesajları, e-mailler, intihar  teşebbüsüyle beni tehdit etme normal kişilerin yapacağı bir şey değil. Kaldı ki evli ve iki çocuk babası olan bir kişi bunları nasıl yapar,  anlayamıyorum” diye konuştu.

Bekar olduğunu ve ailesiyle birlikte yaşadığını, şu sıralar iş ve  politika üzerine meslek eğitimi aldığını ifade eden Çakıcı, “Önce  eğitimimi tamamlamak istiyorum. Meslek eğitiminden sonra üniversitede  politika okumak istiyorum. Bütün bunlardan sonra evliliğin mümkün  olabileceğini düşünüyorum. Ancak elbette babam yaşında bir kişiyle  değil” dedi.

Haberin Devamı

Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Ramelow da Çakıcı'ya tam destek verdiğini kaydederek, “Çakıcı'nın parti olarak arkasındayız. Bir erkek 'hayır'a kesinlikle uymalı” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!