Bir anda ortaya çıktı! 'Boğulan kız' herkesin ödünü patlattı

Güncelleme Tarihi:

Bir anda ortaya çıktı Boğulan kız herkesin ödünü patlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2021 17:22

İspanya'nın Bilbao şehrindeki Nervion Nehri'nde bir anda ortaya çıkan genç kız silueti görenlerin yürekleri adeta ağızlarına geldi. Geçen hafta ortaya çıkan bu görüntü şehirde yaşayan herkesi huzursuz etti. Ancak olayın iç yüzü sonradan ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İspanya'nın ünlü Bilbao şehrinde yer alan Nervion Nehri geçen hafta ilginç bir olaya sahne oldu. Şehir sakinleri bir anda nehirde ortaya çıkan bir genç kızın yüzünü görünce korkudan dehşete kapıldı.

Reuters'ta yer alan habere göre boğuluyormuş gibi görünen bu genç kız o kadar gerçekçi bir görüntüye sahipti ki etraftan geçenler bir anda ne yapacaklarını şaşırdı.

Gerçek ise daha sonra anlaşıldı. Meksikalı hiper realist sanatçı Ruben Orozco'nun eseri olan ve fiberglastan yapılan heykel 'Bihar' (Bask dilinde yarın anlamında) adını taşıyordu ve nehre özel bir proje için yerleştirilmişti.

İspanyol haber sitesi Nius'a göre heykel yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlatmak istiyor ve görenlere 'eylemlerimiz bizi suyun dibine batırabildiği gibi yukarı da çekebilir' benzeri bir mesaj vermeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Bir anda ortaya çıktı Boğulan kız herkesin ödünü patlattı

Gel-gitle birlikte suyun yüzeyine çıkan ya da batan 120 kiloluk dev figür böylelikle her gün bir görünüp bir ortadan kaybolmuş oluyor. Bunun gelecekte bizi bekleyen tehlikeleri işaret ettiğini söyleyen şehir yetkilileri 'Sürdürülemez modellerle yaşamaya devam edersek iklim krizi gibi felaketlerin başımıza bunu getireceğini unutmamalıyız' dedi.

Ancak şehir sakinleri dev figüre ilk başta tepkiyle yaklaştı. Bir anda gördükleri bu 'boğulan kız' figürünün kendilerini huzursuz ettiğini ve strese soktuğunu söyleyen Bilbaolular 'Kızın yüzünde endişe izi bile yok, sanki boğulmak için kendini suya bırakıyor.' diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Bölgede yaşayanlar kıza 'Maria' adını takarken eserin sahibi Meksikalı sanatçının iki yıl önce de bir parkta, bankta tek başına oturan bir kadın heykeli yaptığı ve bu heykele 'Görünmez Soledad' adını verdiği öğrenildi. Bu yalnız kadın heykeli de yaşlıların içine düştüğü izole hayat koşullarına dikkat çekmek amacıyla yapılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!