Bir Alman ve bir Rus gazeteci Türkiye'ye alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Bir Alman ve bir Rus gazeteci Türkiyeye alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 09:11

Suriyeli mültecilerle ilgili bir haber hazırlamak üzere Türkiye'ye gitmek isteyen bir Alman gazeteci ve Rus devlet haber ajansı Sputnik'in Türkiye yayınlarının Genel Müdürü Tural Kerimov Türkiye'ya alınmadı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, ARD televizyonu gazetecisinin Türkiye'ye alınmaması konusunu endişeyle takip ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Bir Alman ve bir Rus gazeteci Türkiyeye alınmadı

Alman Devlet Televizyonu ARD'ye bağlı SWR kanalı için çalışan gazeteci Volker Schwenck'in İstanbul Havalimanı'ndanki pasaport kontrolünün ardından ülkeye girişinin reddedildiği belirtildi.

ARD ise, ofisi Mısır'ın Kahire kentinde bulunan Schwenck'insınır dışı edilmeden önce yakzlaşık 12 saat gözaltında tutulduğunu söyledi. ARD yayınında Türkiye'de yaşadıklarını anlatan Schwenck, Türk yetkililerin kendisine neden ülkeye alınmadığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadığını ifade etti. Schwenck ayrıca, Twitter hesabından da Türk yetkililerin kendisine verdiği 'Kabul edilemez yolcu' belgesini paylaştı.

Haberin Devamı

Bir Alman ve bir Rus gazeteci Türkiyeye alınmadı

Reuters haber ajansına bilgi veren Türk yetkililerse, Schwenck'in sınır dışı edildiğini doğrulayarak gerekçe olarak Alman gazetecinin kara liste yasalarını ihlal ettiğini ifade ettiler. Reuters, yetkililerin söz konusu ihlalin içeriğine dair herhangi bir bilgi vermediğini de kaydetti.

Bir Alman ve bir Rus gazeteci Türkiyeye alınmadı

MERKEL: ENDİŞEYLE İZLİYORUZ 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ARD televizyonu gazetecisinin Türkiye'ye alınmaması konusunu endişeyle takip ettiklerini ifade etti ve Alman Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'yle bağlantıya geçtiğini söyledi.

Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine ve ifade özgürlüğü tartışmasının patlak vermesine yol açan komedyen Jan Böhmermann'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında okuduğu şiir, yine ARD'nin televizyon kanallarından birisi olan ZDF'de yayınlanmıştı.

Bir Alman ve bir Rus gazeteci Türkiyeye alınmadı

Haberin Devamı

SPUTNİK: NEDEN VERİLMEDİ?

Rus devlet haber ajansı Sputnik'in Türkiye yayınlarının Genel Müdürü Tural Kerimov'un da ülkeye alınmadığı belirtildi.
Suputnik'in sitesinde Kerimov'un, "Sınır kontrolünden biri pasaportumu aldı ve dış hatlar geliş terminalinde bir inceleme odasına götürdü, burada hiçbir açıklama yapılmaksızın bir saat bekletildim" sözleri yer aldı.

Sputnik haberinde Kerimov'un basın kartına ve Türkiye'deki oturma iznine de el konulduğu belirtildi ve uygulamaların gerekçesiyle ilgili bir açıklama yapılmadığı ifade edildi. Geçen hafta Sputnik'in sitesine erişim, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın aldığı tedbir kararı ile engellenmişti.

Haberin Devamı

Bir Alman ve bir Rus gazeteci Türkiyeye alınmadı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!