BioNTech'ten yeni varyantlara karşı güncelleme

Güncelleme Tarihi:

BioNTechten yeni varyantlara karşı güncelleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 07:00

Financial Times’ta yer alan habere göre BioNTech firması, ‘uzun ve geniş bir koruma’ sağlamak için geliştirilen COVID-19 aşısının güncel versiyonunun klinik testlerine başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Testlerin bu ay içinde başlaması bekleniyor. Söz konusu aşının Omikron’un BA.4 ve BA.5 gibi yeni varyantlarına karşı geliştirildiğinin altı çizildi. Aşının bu yıl içinde satışa sunulmasının beklendiği bilgisine de yer verildi. Dünya çapında vaka sayılarının ciddi oranda artmasına neden olan yeni varyantlara karşı etkili olması beklenen aşının, resmi mercilerden onay alınması durumunda ekim ayında dağıtıma çıkabileceği belirtildi.

FARELERDE İŞE YARADI

BioNTech’in kurucu ortaklarından Özlem Türeci de fareler üzerinde yapılan denemeler sonucunda COVID-19 aşısının BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturduğunu söyledi. Aşının Omikron varyantları ve diğer varyantlara karşı etkili olduğunu söyleyen Türeci, “Bu veri, bizim tecrübemiz ve önceki aşılardan gelen verilerle birlikte acil kullanım onayı almak ve ‘tam zamanında yanıt vermek için’ yeterli olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!