Bin Ladin katliamıson anda önlendi

Güncelleme Tarihi:

Bin Ladin katliamıson anda önlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2000 00:00

YEMEN'de Amerikan savaş gemisi Cole'e bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin, peş peşe bir çok bombalı eylem düzenleme hazırlığında olduğu ortaya çıktı. ABD gizli servisi CIA, Usame bin Ladin'in emriyle harekete geçen teröristlerin, Bahreyn'de havaalanında bir Amerikan uçağını havaya uçurup, ardından da yabancı çocukların okuduğu bir ilkokulu bombalayacağı ihbarını aldı. Teröristlerin hedefleri arasında Adana İncirlik Hava Üssü'nün de bulunduğu öğrenildi. Alınan önlemlerle Usame bin Ladin'in eylemleri son anda önlenmiş oldu.
Haberin Devamı

ABD Adana İncirlik Hava Üssü'nde Çarli alarmı, Bahreyn ve Katar'da da en üst düzey alarm anlamına gelen Delta durumuna geçmelerinin nedenlerini açıkladı.

Amerikan istihbarat birimleri, 12 Ekim'de Yemen'in Aden limanında yakıt ikmali yapan Cole savaş gemisine düzenlenen bombalı saldırının ardından bir çok ihbar aldı. Güvenilir kaynaklardan alınan ihbarlar şöyle:

Bir dizi kanlı eylem

1. Uçak bombalanacak: Suudi Arabistan kökenli Usame bin Ladin'e bağlı teröristler, Bahreyn uluslararası havaalanında Amerikan uçaklarının kullandığı piste bombalı bir kamyon ile saldırarak bir Amerikan uçağını havaya uçuracaktı.

2. Okulda katliam: Teröristler yine Bahreyn'de Amerikan personelinin çocuklarının gittiği bir ilkokulu havaya uçuracaktı.

3. Elçiliğe saldırı: Teröristler ABD'nin Katar Büyükelçiliği'ni bombalayacaktı.

4. İncirlik potansiyel hedef: Teröristlerin potansiyel hedefleri arasında Adana İncirlik Hava Üssü'nün de bulunduğu istihbaratı alındı.

Teröristler vazgeçti

ABD Usame bin Ladin'e bağlı teröristlerin bir dizi eylemi seri halde uygulayacağı ihbarları üzerine alarma geçti. Bahreyn ve Katar'daki tüm Amerikan güçleri savaş öncesi en üst düzey alarm anlamına gelen Delta alarmı verildi.

ABD istihbaratı aynı şekilde Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nün de hedefler arasında bulunduğu ihbarını aldı. Bunun üzerine daha düşük bir alarm seviyesindeki Çarli durumu İncirlik'te uygulandı.

Basra Körfezi ve civarındaki tüm Amerikan üslerindeki savaş gemileri limanlarından ayrıldı. Bölgede görevli 5'inci filoya bağlı 40'dan fazla savaş gemisi denize açıldı.

Gemiyi 6 terörist vurmuş

Yemen'de 17 ABD askerinin öldüğü, 39'unun da yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili yürütülen soruşturmada, teröristlerin 6 kişi olduğu ortaya çıktı. Tespit edilen kimliklerden tümünün sahte olduğu belirlendi.

Amerikan istihbaratı saldırının Afganistan'da yaşadığı bilinen Suudi Arabistan kökenli milyarder terörist Usame bin Ladin tarafından organize edildiğinden emin. Ancak şu ana kadar Usame bin Ladin'i doğrudan suçlayacak bir delile sahip değiller.

  • ABD Saldırıyı biliyormuş
  • Medya Amerikan üslerine sızdı


  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!