Bill, Beyaz Saray'a yine kadın soktu

Güncelleme Tarihi:

Bill, Beyaz Saraya yine kadın soktu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton eski alışkanlıklarına geri dönerek Beyaz Saray'ın arka kapılarından yine kadınları almaya başladı. Clinton'ın ‘yeni kadını’ Lynda Carter'ın, Monica Lewinsky'yle benzerliği dikkat çekiyor.

Wonder Woman filmindeki rolüyle isim yapan Lynda Carter'in, Beyaz Saray'ı bir çok kez gizlice ziyaret ederek Clinton ile saatlerce birlikte olduğu belirtiliyor.

Alınan bilgilere göre, Lynda Carter New York senatörlüğü için seçim kampanyası sürdüren Hillary Clinton Washington'da olmadığı zamanlarda Beyaz Saray'ı ziyaret ediyor. Lynda Carter'ın eşiyle birlikte değil, tek başına Beyaz Saray'a girip çıktığı da belirtiliyor. Monica Lewinsky skandalından ders almayan Clinton'ın, ülke gündeminin Başkanlık seçimlerine kilitlenmesi nedeniyle kenarda kalmasını fırsat bildiği kaydediliyor.

Beyaz Saray kaynakları, Lynda Carter'ın, kısa bir süre önce Beyaz Saray'da bir toplantıya katıldığı ve Clinto0n'ın da ‘çok çaba göstermesine rağmen’, gözlerini güzel kadından ayıramadığını anlatıyor.

Clinton'ın, Carter'a ‘Wonder Woman’ diye hitap ettiği de ifade ediliyor. Bir kaynak, ‘Lynda Carter, Clinton’ın yeni saplantısı oldu. Bill, bugünlerde çok dikkatli davranıyor ama elinde değil değişemiyor' diye konuştu.

MONİCA DAVASI YENİDEN

Bu arada, ABD Başkanı Bill Clinton ‘Monica’ belasından bir türlü kurtulamıyor. Bill Clinton ile ilgili skandalları soruşturan Özel Savcı Robert Ray, ‘Uçkurgate’in bir kez daha soruşturulması amacıyla bir ‘Büyük Jüri’ oluşturdu. Büyük Jüri'nin, 11 Temmuz'da kurulduğu ve birkaç kez biraraya geldiği ifade edildi.

Clinton, ABD Temsilciler Meclisi tarafından resmen suçlanmış, Senato tarafından da aklanarak görev başında kalmıştı. Ancak, Özel Savcı Robert Ray'in soruşturması tamamen ‘cezai’ çerçevede yürütülüyor.

Büyük Jüri, Bill Clinton'ın yeminli ifade verirken kasten yalan söylemesi ve adaletin akışını engellemesi temelinde ‘resmen’ suçlamada bulunabilir.

Monica Lewinsky soruşturmasıyla ilgili haber, Başkan Yardımcısı Al Gore'un Demokrat Parti Başkan Adaylığı'nın kabul ettiği gün patladı. Beyaz Saray yetkilileri, Büyük Jüri ile ilgili duyurunun zamanlamasına sert tepki göstererek, Savcı Robert Ray'ın makamını ‘Cumhuriyetçi Parti’nin bir kolu' olmakla suçladılar. Gore'un danışmanları, haberi ‘tuhaf’ olarak nitelediler ve ‘Biz geçmişe değil geleceğe bakıyoruz’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!