’Big Mac’ zamanı

Güncelleme Tarihi:

’Big Mac’ zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 00:00

ABD’de ’başkan belirleyen eyalet’ diye adlandırılan Florida’da Cumhuriyetçi Parti’nin yaptığı ön seçimi ipi "Big Mac" lakaplı başkan aday adayı Senatör John McCain kazandı. McCain artık adaylığa çok yakın.

DEMOKRAT Parti’de Senatör Hillary Clinton ile Senatör Barack Obama arasında kıran kıran bir önseçim yarışı yaşanırken, rakip Cumhuriyetçi Parti’nin adayı belli olmaya başladı. Florida’daki önseçimi de kazan Senatör John McCain, Cumhuriyetçi Parti’nin favori adayı olarak bir adım öne geçti. Florida’daki yarışı üçüncü bitiren eski New York Belediye Başkanı Rudy Guiliani’nin yarıştan çekilip McCain’e destek vermesi bekleniyor.

Senatör McCain oyların yüzde 36’sını, en yakın rakibi olan eski Massachusetts Valisi Mitt Romney de oyların yüzde 31’ini topladı. Böylece, Florida’nın Büyük Kongre’ye yollayacağı 57 delegeyi de John McCain aldı. McCain, Cumhuriyetçi Parti’yi birleştirebilecek muhafazakar lider olduğunun görüldüğünü söyledi.

EN YAŞLI BAŞKAN ADAYI

Aylardır, bütün siyasi enerjisini Florida’da harcayan ve diğer hiçbir eyalette önseçime katılmayan Giuliani ise istediği başarıyı bulamadı. Gözlemciler, Cumhuriyetçi Parti’nin mevcut aday adayları arasında, Demokrat Parti adayı "kim olursa olsun karşı koyabilecek" tek ismin John McCain olduğunu ifade ediyorlar.

Edwards çekildi

DEMOKRAT
Parti’nin başkan aday adaylarından John Edwards dün yarıştan çekildiğini açıkladı. Edwards, Demokrat Parti’nin önseçimlerinde şu ana kadar Senatör Barack Obama ve Senatör Hillary Clinton’ın arkasında kalmıştı. Edwards, son olarak Güney Carolina eyaletinde yapılan ön seçimde bu eyalet doğumlu olmasına karşın üçüncü gelebilmiş, ancak yarıştan çekilmeyeceğini açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!