Berlin’den kurban yakınlarına büyük şok!

Güncelleme Tarihi:

Berlin’den kurban yakınlarına büyük şok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 11:17

Almanya’da geçen yıl 19 Aralık’ta DEAŞ üyesi Anis Amri, Berlin’deki noel pazarına TIR ile saldırdı. Saldırıda 12 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Bugün yapılacak anma törenine ev sahipliği yapacak olan Berlin Eyaleti, kurban yakınlarına ve olayda yaralananlara gönderdiği davette skandal ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

ANMA töreni dolayısıyla Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller imzasıyla kurban yakınlarına ve saldırıda yaralananlara davetiye gönderildi. Müller’in imzasını taşıyan davet mektubunda “davete gelirken toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunlu. Taksi parası ödenmeyecek” notu düşüldü.

Davetiyede sadece bu not yazılmakla kalmadı, Berlin dışında özel aracıyla geleceklere kilometre başına 20 Cent ödeneceğini ve ödenecek toplam ücretin de tren veya uçak bileti ücretini geçmeyeceği uyarısı da yapıldı.
Davetiye alan kurban yakınları ve saldırıda yaralananlar Başbakan Müller’e “Yetkililer sadece parayı düşünüyor. Bizim acımızı düşünmüyorlar. Bizi dinlemiyor ve anlamaya çalışmıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

BAŞBAKANLIKTAN SAVUNMA
Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Berlin başbakanlık yetkilileri, “Davetiyede kurallara uygun olarak hazırlandı. Notların düşmesi zorunlu. Yaptığı olumsuz etki nedeniyle üzgünüz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!