Berlin’de sol gruplar polisle çatıştı

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de sol gruplar polisle çatıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 12:17

Berlin’in doğu semtlerinden Friedrichshain’da bir süredir işgal ettikleri binayı boşaltmayan sol gruplarla polis arasında çatışma çıktı.

Haberin Devamı

OLAYLAR, sol grupların Rigaer sokağını gece yarısı kapatıp, çöp konteynerleri, araba lastikleri ve seyyar tuvaletlerle sokağa barikat kurmasıyla başladı. Barikatın arkasında kalan otomobillerin de ateşe verilmesiyle alevler yükselince, polis de eylemcilere müdahale etti. Polis, yanan araçların söndürülmesi için itfaiyenin geçmesini sağlamaya çalışırken, barikatın arkasında kalanlar emniyet güçlerine taş ve şişelerle saldırdı.
Saatler süren çatışmanın ardından polis, durumu kontrol altına aldı. Dört kişiyi gözaltına alan polis, sol grupların tekrar toplanmaması için bölgede sıkı güvenlik önlemleri aldı. Çıkan olaylara sert tepki gösteren Berlin Eyalet Senatörü Andreas Geisel, “Bu müdahale aşırı sol gruplara verilen iyi bir sinyal. Polis çok başarılı bir iş çıkardı. Kenti aşırı sol gruplara bırakmayacağız ve onların şiddet olaylarına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!