Berlin’de ‘Adalet’e destek yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de ‘Adalet’e destek yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 12:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşüne, Berlin’den bir destek daha. CHP Berlin Birlik ve kentteki bazı sivil toplum örgütleri, Federal Meclis’in önüne kadar yürüdü.

Haberin Devamı

YÜRÜYÜŞTEN önce binin üzerinde katılımcı Brandenburg Kapısı’nın önünde toplandı. Kalabalık burada yapılan konuşmalardan sonra Federal Meclis’e doğru yürüdü. Ardından Federal Meclis önünde önce pankart açıldı, ardından insan zinciri oluşturuldu. CHP Berlin Birlik Başkanı Kenan Kolat yürüyüşü öncesi, “Hep birlikte adalet için kenetlenelim“ çağrısı yaptı. Kolat konuşmalarda CHP Genel Başkanı’nın Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün önemine değinirken “Hangi dinden olursak olalım, hangi kültürden gelirsek gelelim, hangi anadili konuşursak konuşalım, hiçbirinin önemi yok. Birbirimize saygı duyalım“ dedi. Toplanan kalabalık Federal Meclis önünde ‘Adalet istiyoruz’, ‘Herkese Adalet’ ve ‘Kahrolsun Faşizm’ sloganlarını attıktan sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Berlin’de ‘Adalet’e destek yürüyüşü

MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERDİ
Gösteriye Federal Meclis milletvekilleri Özcan Mutlu ile Hakan Taş da destek verdi. Özcan Mutlu, “Pek çok Türkiyeli insanın Türkiye’deki Adalet yürüyüşüne destek için Brandenburg önünde toplandığını” söyledi. Bunun çok güzel bir mesaj olduğunun altını çizen Mutlu, “Çünkü adalet hepimize lazım, adaletin olmadığı yerde yaşam olmaz. O nedenle, hak, hukuk, demokrasi için birlikte mücadele etmek kadar güzel bir şey olamaz” dedi.

ADD, YÜRÜYÜŞTEN ÇEKİLDİ
Bu arada eylemin ‘anlaştıkları gibi bayrak taşınmadan yapılmasını’ isteyen HDP’liler, Türk bayrağı taşıyan göstericileri uyarınca tartışma çıktı. Berlin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) başkanı Olcay Başeğmez, Türk bayrağının taşınmasının yasaklanması üzerine, ADD olarak mitingden geri çekildiklerini açıkladı. Başeğmez, Türkiye’de Adalet Yürüyüşünde 1011 metrelik bir Türk bayrağıyla yüründüğünü, hatta Kılıçdaroğlu’nun yürürken elinde Türk bayrağı taşıdığını, Berlin’deki yürüyüşte Türk bayrağının yasaklanmasına anlam veremediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!