Ben sizin enişte

Güncelleme Tarihi:

Ben sizin enişte
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 00:00

Almanya’nın Ruhr Bölgesi’nde cami ziyaretlerinde bulunan Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, sempatik tavırlarıyla ilgi topladı. Gabriel, Bochum’daki Merkez Camii’nde daha önce bir Türk kadınla evli olduğunu belirterek, “Ben sizin enişte” dedi.

Müslüman göçmenlere destek amacıyla NRW Eyaleti’nin Ruhr Bölgesi’nde DİTİB’e bağlı beş camiyi dolaşan Sigmar Gabriel gittiği her yerde büyük bir içtenlikle karşılandı. Son olarak Bochum’daki Merkez Camii’de vatandaşlarla buluşan SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel daha önce bir Türk’le evli olduğunu belirterek, Türkçe olarak “Ben sizin enişte” dedi. Sempatik tavırlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Gabriel, camiyi gezerek imam Abdullah Okuroğlu’ndan bilgi aldı.

Burası sizin ikinci vatanınız

Daha sonra caminin toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Gabriel, evlenip Almanya’ya gelmek isteyen çiftlerden Türkiye’de yapılması istenen dil testine karşı olduğunu belirterek, “Ancak buraya geldikten sonra Almanca’yı mutlaka öğrenmek gerekiyor” dedi. Eğitimin önemine de dikkat çeken Gabriel, şöyle konuştu: “Ne kadar fazla dil bilinirse o kadar daha iyidir. Burada iki veya daha fazla dilli okulların açılmasına karşı değiliz. Burayı ilk veya isterseniz ikinci vatanınız olarak görmenizi istiyorum. Ülkenin şekillenmesine katkıda bulunmaları için Türklere ve diğer yabancılara ihtiyacımız var.”

Türkçe ikinci yabancı dil olabilir

Alman basınında yer alan açıklamalarında da Gabriel, Başbakan Erdoğan’ın Almanya’da Türk liseleri açılmasıyla ilgili önerisiyle başlayan tartışmaya katılarak, Türkçe’nin Alman okullarında ikinci ya da üçüncü yabancı dil olabileceğini söyledi. Mülheim an der Ruhr’da inşaatı süren Fatih Camii’ni de ziyaret eden Sigmar Gabriel, Sosyal Demokratlar NRW Başbakan Adayı Başbakan Adayı Hannelore Kraft ve beraberlerindeki heyet caminin mutfak bölümünde hazırlanan lahmacunları inceledi. Eline fırın küreğini alan SPD Başkanı, fırından çıkardığı lahmacunu önce kokladı, sonra davetlilere ikram etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!