Belarus'taki nükleer enerji santralinde korkutan olay

Güncelleme Tarihi:

Belarustaki nükleer enerji santralinde korkutan olay
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 17:16

Belarus‘taki nükleer santral inşaatında meydana gelen ‘tehlikeli hatalar’ bölgenin güvenliğini tehdit ediyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük nükleer kazası olan Çernobil’in üzerinden 30 sene geçti ve bu facianın ardından ilk nükleer santralini inşa eden Belarus’ta meydana gelen olaylar, dünyayı endişelendirdi.

Santralin inşaatı sırasında bölgede güvenliği tehdit eden bir dizi talihsizlik meydana geldi. Bu gelişmeler de santralin bulunduğu Belarus şehri Astravets'e 50 kilometre uzaklıkta olan Litvanya'nın başkenti Vilnius başta olmak üzere çevrede korku yarattı.

330 TONLUK  REAKTÖR KABUĞU YERE DÜŞÜRÜLDÜ

Guardian gazetesinin yerel medyaya dayandırdığı haberlere göre, Temmuz ayında nükleer reaktörün 330 ton ağırlığındaki koruma kabuğu taşınırken yere düşürüldü. Bölgede yaşayan muhalefet partili siyasetçi Nikolay Ulaseviç’in verdiği bilgiye göre, reaktör kabuğu 2 ila 4 metre arasındaki bir yükseklikten düştü.

Haberin Devamı

Olaydan iki hafta sonra Belarus Enerji Bakanı, inşaat alanında meydana gelen "acil durumu" kendisi bizzat onayladı. Ancak başka detay vermedi.

Nükleer santrali inşa eden Rosatom şirketi ise endişe edilecek bir durum olmadığını savundu. Rus devletine bağlı Rosatom, düşme sırasında reaktörün koruma kabuğunun zarar gördüğü iddialarını reddetti.

Enerji Bakan Yardımcısı Mihail Mikhadyuk ise can güvenliği riski taşıdığı gerekçesiyle santral inşaatının bir süreliğine durdurulduğunu, gerekli güvenlik önlemlerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!