Bebe Chirac

Güncelleme Tarihi:

Bebe Chirac
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

Köy kökenli Christian Jacob Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği’nin grup başkanı oldu. Eski Cumhurbaşkanı Jack Chirac’a benzetilerek “Bebe Chirac” lakabı takılan siyasetçiye geleceğin lideri gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

CHRISTIAN Jacob, Meclis’te sık sık çiftçi kökeni nedeniyle “köylü”, ya da “ineklerin grup başkanı” şakalarına maruz kalsa da Fransız sağının yeni gözdesi. Jacob, samimi tavırları ve özellikle de sadakati ile partisi içinde yükselmeye devam ediyor.

İktidar partisi Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) “Daltonlar” ya da “silahşörler” diye anılan eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac yanlısı kanadından olan Christian Jacob, diğer grup üyeleri UMP Genel Başkanı Jean François Cope, Hükümet sözcüsü François Baroin ve Tarım Bakanı Bruno le Maire’e kıyasla ‘en genç ve en az eğitimli’ oluşuyla tanınıyor. Jacob, “saf bakışları ve samimi konuşmalarıyla” tam bir Fransız çiftçisi portresi çiziyor. Uzun boyu, esmerliği, iştahı ve konuşma biçimi ile merkez sağın eski lideri Chirac’ı andırdığı için « Petit Chirac/Küçük Cihrac, ya da ‘bebe Chirac’ diye isim takılan Jacob, eğitimsiz olmasına rağmen,

/images/100/0x0/55eadce4f018fbb8f89b7c4e
çiftçi sendikalarıyla kurduğu güçlü bağ sayesinde siyaset basamaklarını hızla tırmanıyor. Chirac döneminde 3 kez devlet bakanlığına getirilen Jacob, 2009’da Başbakan Fillon’un Sanayi Bakanlığı önerisini reddererek ekibine sadık kaldı.

UMP kulislerinde 2012’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Sarkozy’ye bırakan UMP lideri Cope’nin merkez sağın en güçlü tabanı olan çiftçilerle arası çok iyi olan sadık yol arkadaşı Jacob’u da Başbakanlığa getirmek istediği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!