Beate yine suçladı

Güncelleme Tarihi:

Beate yine suçladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 09:49

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının sanığı Beate Zschaepe, suç ortaklarını yine suçladı.

Haberin Devamı

NSU davasının bir numaralı sanığı Beate Zschaepe, açıklamalarına dün de devam etti. Mahkeme Başkanı’nın yazılı sorularına, yazılı cevap veren Zschaepe’nin ifadesini yine avukatı okudu.

İlk ifadesinde ölen suç ortakları Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’u suçlayan Zschaepe, bu kez davanın sanıklarından Andre E.’yi suçladı.

Nazi çevrelerinde bilinen birisi olan ve vücuduna 'Öl Yahudi öl' yazdıran Andre E.'nin eşi ve iki çocuğuyla birlikte haftada birkaç kez kendilerini ziyaret ettiklerini anlatan Beate Zschaepe, “Bizim çocuklarımız olmadığı için Andre ve Susann E.'nin çocuklarıyla evde oyun oynardık. Onları seviyorduk. Çocuklar geliyor diye silahları ortalıkta bulundurmamaya özen gösteriyorduk.Andre E. ve eşi Susann E., Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos'un geçimimizi sürdürmemiz için banka soyarak para temin ettiklerini biliyorlardı. Buna rağmen haftada birkaç kez bize geliyorlardı. Andre E. garajdaki patlayıcılardan da haberdardı” dedi.

BENİ İSTASYONA GÖTÜRDÜ

Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın 4 Kasım 2011'de Eisenache kentinde banka soygunu sonrası yakalanacaklarını anladıklarında intihar ettikleri gün Beate Zschaepe de Zwickau'daki hücre evini havaya uçurmuştu.

O gün yaşananlarla ilgili ise Zschaepe “Andre E. bana eşinin elbiselerini getirdi. Beni arabasıyla tren istasyonuna kadar bıraktı. Yolda bana intihar edip etmeyeceğimi veya kaçıp kaçmayacağımı sordu. Ona cevap vermedim” dedi. Bu arada Andre E. şimdiye kadar yapılan duruşmaların hiçbirinde konuşmadı.

Andre E.'nin cinayetlerden ve patlatılan bombalardan haberinin olmadığını öne süren Zschaepe, sevgilisi ve suç ortağı Uwe Böhnhardt'ın kendisini dövdüğünü de anlattı. Hücre evinde silah yüzünden tartıştıklarını anlatan Zschaepe, “Silahın ortalıkta olmasını istemiyordum. Böhnhardt ile bu yüzden tartışırdık. Söyleyecek sözü kalmayınca beni döverdi. Suratıma tokat atardı. Aramızdaki tartışma da benim dayak yememle sona ererdi“ dedi.

Haberin Devamı

MUNDLOS, KENDİMİZİ ZEHİRLEMEYİ ÖNERDİ

Beate Zschaepe, yakalanmaları halinde ölmeyi ve tek başına kaçmayı hiç düşünmediğini, ölmektense hapse girmeyi tercih edeceğini hep kafasında kurduğunu belirterek şunları söyledi: “2008 yılında Uwe Mundlos ile bisiklet turuna çıktık. Bana yerlerinin tespit edilmesi durumunda intihar etmeyi düşünüp düşünmediğimi sordu. Ben ‘Kendimi hiçbir zaman vurmam’ dedim. O da bana zehirlenmeyi önerdi. Bu öneriyi de reddettim. İntihar etmek hiçbir zaman aklıma gelmedi. Tek başıma kaçmak da... Aklıma sadece hapishaneye girmek geliyordu. Ama bu düşünceden de hep kurtulmak için çabaladım.”

Firar ettiği 4-8 Kasım 2011 tarihlerinde ise “Kendimi trenin önüne atmayı düşündüm ama hemen bu fikri aklımdan çıkardım. Bunun yerine gidip polise teslim oldum” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!