Batı, Belgrad'ı boşaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Batı, Belgradı boşaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kosova konusunda geri sayım sürerken, ABD ve Almanya dün, Yugoslavya'daki vatandaşlarından bu ülkeyi terk etmelerini istedi.. İngiltere de vatandaşlarına aynı çağrıyı önceki gün yapmıştı.

Kosova sorunu, Beyaz Saray'da da tartışılıyor.. ABD'de bulunan Almanya'nın Başbakan adayı Gerhard Schröder, NATO'nun herhangi bir askeri müdahalesinin sorumlusunun Yugoslavya Cumhurbaşkanı Slobodan Miloseviç olacağını vurguladı.

Almanya'da geçen ay yapılan seçimlerden zaferle çıktıktan sonra ilk görüşmesini Beyaz Saray'da ABD Başkanı Bill Clinton ile yapan Schröder, askeri müdahale gerekiyorsa ve Miloseviç kendinden istenenlere uymuyorsa, kararlılık gösterilmesinin önemli olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Bill Clinton da, Schröder'in, Kosova'da askeri müdahale için NATO'nun planlarının uygulanması gerektiği görüşünde olduğunu bildirdi.

Bu arada, NATO Genel Sekreteri Javier Solana, Miloseviç bu isteklere uymadığı takdirde, NATO'nun tüm hazırlıklarını tamamladığını ve harekete geçmeye hazır olduğunu vurguladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!