Başörtüsünü çıkarmayan kadına hapis

Güncelleme Tarihi:

Başörtüsünü çıkarmayan kadına hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 10:55

ABD'nin Atlanta kentinde, mahkemede başörtüsünü çıkarmayı reddeden Lisa Valentine adlı kadının 10 gün hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Polis, güvenlik kontrol noktasında başörtüsünü çıkarması istenen 40 yaşındaki Lisa Valentine'in bu isteğe karşı geldiğini ve mahkemeye saygısızlık ettiği gerekçesiyle yargıç tarafından 10 gün hapisle cezalandırıldığını söyledi.

Amerikan İslami-İlişkiler Konsey olaya müdahil olunca

Polis, mahkemenin, başı örten giysilere izin vermeyen politikasının Valentine tarafından ihlal edildiğini belirtirken, Amerikan İslami-İlişkiler Konseyi'nin olaya müdahil olmasından sonra, beklenmedik bir biçimde cezasını yerine getirmeden serbest bırakılan Valentine, “vatandaşlık ve insan haklarının ihlal edildiğini” savundu.

Mahkeme binasındaki güvenlik kontrol noktasında durduruldu

Valentine'nın eşi Omar Hall da eşinin, trafik suçuyla ilgili bir duruşmaya giden yeğenine refakat etmek istediğini, ancak güvenlik görevlilerinin kendisini mahkeme binasındaki güvenlik kontrol noktasında durdurarak, başörtüsüyle içeri giremeyeceğini bildirdiklerini kaydetti.

 Kelepçelenerek yargıç önüne çıkartıldı

Hall, eşinin yetkililere, daha önce başörtüsüyle mahkemeye girdiğini ve başörtüsünü çıkarmasının dininin gereklerini ihlal etmek olacağını söylediğini, ardından mahkemeye girmekten vazgeçtiğini, ancak itirazını sürdürdüğü için bir güvenlik görevlisi tarafından kelepçelenerek yargıç önüne çıkartıldığını dile getirdi.

ABD'de "kamu alanında türbanın yeri" tartışması başladı

Şimdi ABD'de de türban tartışması başladı. Üstelik mahkeme binası gibi "kamu alanı" sayılacak yerlerde türban takılıp takılmayacağı yönündeki tartışmalar giderek alevlendi. Terör korkusuyla yaşayan Amerikalıların çoğu ise türbana karşı görüş beyan etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!