Başörtüsünü çıkarın diyen Türk milletvekiline tehdit mektupları

Güncelleme Tarihi:

Başörtüsünü çıkarın diyen Türk milletvekiline tehdit mektupları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 14:33

Alman Birlik 90/Yeşiller Partili Federal Meclis Milletvekili Ekin Deligöz, tanınmış bazı Türkler ile birlikte Müslüman kadınlara başörtülerini çıkartmaları çağrısında bulunduğu için internet üzerinden tehdit mektupları aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

“Die Welt” gazetesinde “Başörtüsü karşıtına tehdit mektupları” başlığıyla verilen haberde, Deligöz'ün, “Bild am Sonntag” gazetesinde yaptığı çağrıdan bu yana çok sayıda tehdit mektubu aldığını, mektupların yüzde 90'ının erkeklerden geldiğini söylediği belirtildi.

Haberde, tanınmış Türk gazetelerinin olayı tarafsız bir şekilde verirken, bir gazetenin Deligöz'e ve kendisini destekleyen Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Milletvekili Lale Akgün'e, “Almanlaştırıldıkları” ve Türklükle bir ilgilerinin olmadığı şeklinde eleştiri getirdiği ve yaptıkları çağrıyı “Nazi mantığı” olarak nitelendirdiği ifade edildi.

Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ise “Die Welt” gazetesine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Ben başörtüsünü dışlanmanın siyasi bir işareti olarak görüyorum. Eğer kızlar ve kadınlar başörtüsünü baskı altında takıyorsa o zaman bu, baskının bir sembolü haline dönüşür.”

Haberin Devamı

Başörtüsünün baskı altında takılması durumunda bunun anayasada yer alan kadın-erkek eşitliğine de aykırı olduğunu belirten Böhmer, “Türkiye ziyaretim sırasında sokaklarda çok az kadının başörtüsü taktığı dikkatimi çekmişti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!