Berlin’de bulunan silah deposu Türke ait çıktı

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de bulunan silah deposu Türke ait çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 11:23

Berlin’de İslami örgütlerle bağlantısı olduğundan şüphelenilerek bir süreden beri takip edilen 40 yaşındaki bir Türke ait evlerde çok sayıda silah ele geçirildi. Evlerde çok sayıda tabanca, makineli tüfekler ve bunlara ait mermiler bulundu.

Haberin Devamı

GÜVENLİK birimlerinden edinilen bilgiye göre 40 yaşındaki şüpheli, Türk mahallesi Kreuzberg’de bir nargilecide yakalandı. Ardından kayıtlı olduğu Reinickendorf ile Charlottenburg semtlerindeki dört eve baskın düzenlendi. Evlerde ele geçen silahlara ait 30 kutu mermiye el konuldu. Berlin Savcılığı, “Yakalanan kişi 40 yaşında. Türkiye kökenli Alman vatandaşı. Daha önce de silah yasasına muhalefetten ceza alan biri” dedi. Şüphelinin kimliği açıklanmazken, eşinden boşandığı ve çocukları bulunduğu öğrenildi.

Berlin’de bulunan silah deposu Türke ait çıktı

SOMUT SALDIRI PLANI BULUNMUYOR
Şüphelinin hem poliste hem de savcılıkta kaydı bulunuyor. Berlin’de yargılandığı, bu yılın mart ayında tamamlanan yargılanmasında da silah yasasına muhalefetten 18 ay hapis cezası aldığı ve cezasının ertelendiği ortaya çıktı.
Güvenlik birimleri ele geçirilen silahlara rağmen herhangi bir somut saldırı planının bulunmadığını belirtiyor. Ancak şüphelinin silahlarla bir eylem mi planlayacağı ya da eylem yapacak kişilere vereceği konusu ise henüz açıklık kazanamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!