Başbakan Yardımcısı kendisine yumurta atanı tartakladı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı kendisine yumurta atanı tartakladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2001 00:00


Haberin Devamı

İngiltere Başbakan Yardımcısı Johnn Prescott, seçim kampanyası için gittiği Kuzey Galler'de kendisine yumurta atan protestocuya yumrukla karşılık verdi. 29 yaşındaki protestocu Craig Evans, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı, ancak sorgusu yapıldıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Görgü tanıkları, Evans'ın Prescott'a bağırıp çağırarak yumurta attığını, Başbakan Yardımcısı'nın aşırı tepki göstererek gence bir yumruk attığını ve onunla boğuştuğunu, daha sonra çevredekiler ve güvenlik güçlerinin yardımıyla kurtarıldığını anlattılar.

Prescott ve Evans'ın birbirinden şikayetçi olduğunu belirten KuzeyGaller polisi, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Başbakan Yardımcısı Prescott, yaptığı açıklamada, saldırıya uğradığını ve kendini korumaya çalıştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Öte yandan Muhafazakar Parti ve Liberal Demokrat Parti sözcüleri, Başbakan Yardımcısı'nın karşılaştığı olay ne olursa olsun kontrollü hareket etmek zorunda olduğunu belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

BLAIR'DEN PROTESTOLARI YANITLADI

Yardımcısı yumurtalı, kendisi ise sözlü protestoya uğrayan İngiltere Başbakanı Tony Blair, ''protestolar normal, ama bunlar üzerinde uzun uzun konuşmak gereksiz'' dedi.

Blair, Birmingham'daki bir hastaneyi ziyareti sırasında dün kendisine milli sağlık sisteminin içinde bulunduğu kötü durum konusunda müdahalede bulunan 38 yaşındaki kanser hastası Sharron Storer'ın tepkisini doğal karşıladığını söyledi.

''Ama bunlar üzerinde konuşmak yerine ülkenin önemli sorunları üzerinde görüş bildirmek isterim. Olanlar için ise keşke yaşanmasaydı demekten başka bir şey düşünemiyorum'' diyen Blair, kendisine yumurta atan kişiye yumrukla yanıt veren Başbakan Yardımcısı John Prescott'u da savundu.

Halkın kızgınlıklarını anladığını belirten Başbakan Blair, ''Prescott uzun yıllardır birlikte çalıştığım ve çalışkanlığı, becerisi, yetenekleri ve saygınlığından kuşku duymadığım bir isim. Başbakan yardımcısı olarak daha iyisini bulamazdım. Dün yaşanan olay içinse (John, John gibi davrandı) diyebiliyorum. Keşke olanlar yaşanmasaydı'' dedi.

Haberin Devamı

İnsanların ani saldırılar karşısında bazı reaksiyonlar verebildiklerini de belirten Blair, John Prescott'un davranışının ani bir reaksiyondan başka izahı bulunmadığını ifade etti. Blair, ülkede ılımlı bir kampanya yaşanmasını ve seçmenin ülkenin sorunlarının özünü anlayabilmesini sağlamak için daha çok çaba harcayacaklarını da söyledi.

MUHAFAZAKAR PARTİ:'MASKELERİ
GERÇEK İNSANLAR KARŞISINDA DÜŞTÜ''

İngiltere'de Başbakan Tony Blair ve Başbakan Yardımcısı John Prescott'un seçim çalışmaları sırasında protesto edilmesini değerlendiren Muhafazakar Parti Lideri William Hague, ''İşçi Partisi'nin maskesi gerçek insanlar karşısında düştü'' dedi.

Hague, dün üst üste yaşanan olayların bugüne kadar hep ''koreografisi dikkatle yapılmış ortamlarda, sahte seçmen görüntüleriyle toplumu oyalayan'' İşçi Partisi'nin ilk kez gerçekten halkın içinden çıkmış ''gerçek vatandaşlarla'' karşılaşmasının sonucu olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Başbakan'ın bir hastane açılışında karşı karşıya kaldığı protestonun karşısında takındığı ''üstten bakan tutumun'' İşçi Partisi'nin asıl yüzü olduğunu öne süren Hague, ''bugüne kadar etraflarına topladıkları sahte seçmenlerin yerine gerçek insanlar çıkıp gerçek dertleri dile getirince maskeleri düştü. Bu defa önceden planlanmış soruları soran gazetecileri de çevrelerinde bulamadılar'' dedi.

Kendilerinin ise her gün bu görüntülerle karşı karşıya olduklarını, halkın ne kadar bıkkın ve mutsuz olduğunu yakından gördüklerini söyleyen Hague, ''bu hükümetin maskesinin düşmesi için 4 yıl yetti'' dedi.

Hague, Başbakan Blair gibi kendisini protesto eden çiftçiyi yumruklayan Başbakan Yardımcısı John Prescott'un tepkisinin ardındaki nedenin de ''ilk kez gerçek bir tepkiyle yüz yüze gelmek olduğunu'' öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!