Başbakan Merkel afet bölgesine gitti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Merkel afet bölgesine gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 17:03

Almanya'da Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'den sonra Başbakan Angela Merkel'de sel felaketinin yaşandığı Rheinland-Pfalz eyaletine ziyarette bulundu. Bölgeyi gezen Merkel yetkililerle görüşerek sel felaketiyle ilgili son durum ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier gibi Rheinland-Pfalz eyaletindeki afet bölgesini ziyaret etti.

Merkel, dün de iki eyaletin kriz merkezleriyle görüşerek bilgi almıştı.

Diğer taraftan selin etkili olduğu bölgelerde arama-kurtarma çalışmaları sürerken suyun çekildiği bölgelerde enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarına başlandı.

Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde, aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında en az 156 kişi hayatını kaybetmiş ve çok büyük maddi hasar meydana gelmişti.

Kriz masasından da bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Steinmeier de, "Bu yıkıcı sel felaketine ilişkin günlük aldığımız haberler hayal gücümüzü aşıyor." dedi.

Başbakan Merkel afet bölgesine gitti

Haberin Devamı

İnsanların çaresizliğinin ve arama-kurtarma ekiplerinin yorgunluğunun yüzlerinden okunduğunu anlatan Steinmeier, “Her şeyini kaybeden insanları gördük." ifadesini kullandı.

"ZOR ZAMANDA ÜLKEMİZ BİRLİKTE DURUYOR"

Yerleşim birimlerinin yıkıldığını, durumun inanılmaz olduğunu aktaran Steinmeier, ancak sel felaketinde en büyük acıyı en yakınlarını kaybedenlerin yaşadığını, onlarla birlikte yas tuttuklarını kaydetti.

Steinmeier, zor bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak "Zor zamanda ülkemiz birlikte duruyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!