Başbakan adayı kim olacak?

Güncelleme Tarihi:

Başbakan adayı kim olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 14:16

Almanya’da gelecek yıl başbakan kim olacak? Ne Başbakan Merkel ne Sosyal Demokrat Parti lideri Gabriel, başbakan adaylığını açıkladı. SPD’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz’un aday olması öne çıkıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da gelecek yıl seçimler var. Başbakan Merkel, yeniden aday olup olmayacağını aralık ayında partisi CDU’nun kurultayında açıklayacak. Kardeş parti CSU, zorluk çıkarmasına rağmen, Merkel’in yeniden aday olması bekleniyor. Ama SPD’den kimin başbakan adayı olacağı konusu tartışmalı.

SPD içinde ibre Genel Başkan Sigmar Gabriel’den Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a dönmeye başladı. SPD’nin ağır topları Schulz’un Merkel’i yenmek için en uygun aday olduğunu dillendirmeye başladı. Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, Brandenburg Eyalet Başbakanı SPD’li Dietmar Woidke’den sonra Gabriel’in memleketi Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil da, Martin Schulz’un çok uygun aday olduğunu söyledi.

ANKETLER KİMDEN YANA?

Stegner, Schulz’un Merkel’i yenmek için ‘uygun bir aday’ olduğunu söyledi. Ardından Brandenburg Eyalet Başbakanı ve SPD teşkilat Başkanı Woidke, Schulz için, “Çok, çok iyi bir aday” dedi. Şimdi de Weil, Schulz’un adaylığı konusunda, “İnsanların ne düşündüğü konusunda çok güçlü hisleri olan, en saygın Avrupalı politikacılardan biri” dedi. Weil, Gabriel’in başbakan adaylığı konusunu çok iyi düşünmesi gerektiğini söyledi. Kamuoyu yoklamalarında da Schulz’u doğrudan “Başbakan seçerim” diyenlerin oranı yüzde 29, Gabriel diyenlerin oranı ise yüzde 27.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!