Barzani: Düzenli ordu yakında

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Düzenli ordu yakında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 10:11

TÜRKİYE sınırına yakın kesimde bulunan Duhok’ta 3 günden bu yana toplantılar yapan Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve ‘Kürdistan Bölge Başkanı’ Mesut Barzani, peşmerge komutanları ile bir araya gelirken, "Peşmerge güçleri yakın bir zamanda ileri teknolojiye sahip düzenli bir orduya geçiş yapacağız" dedi.

Haberin Devamı


Barzani’ye bağlı ‘Zagros TV’nin haberine göre, sivil toplum kuruluşları, din adamlarından sonra peşmergelerle toplantı yapan Kürt lider, Peşmerge adı verilen silahlı Kürt grupların duyarlılığı ve fedakarlığı sayesinde bölgede güven ve huzur ortamının sağlandığını belirtti. Barzani, “Peşmerge’, kutsal bir kelimedir. Zorlu mücadele döneminde gençlerimiz, Peşmerge adının ne kadar kutsal olduğunu çok iyi bilir. Bu nedenle Peşmerge adının sonsuza dek yaşatılması gerekir. Şehitlere saygının bir göstergesi olarak ta bunun yaşatılması gerekir” diye konuştu.

Barzani, Peşmerge güçlerinin askeri açıdan modernizasyonu için büyük bir çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Peşmerge güçleri yakın bir zamanda ileri teknolojiye sahip düzenli bir orduya geçiş yapacağını” söyledi.
Kuzey Irak’ta halen Mesut Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği’nin 110 bine yakın silahlı peşmergesi bulunurken bunun 180 bine çıkarılması için çalışmalar yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!