Bangladeş'te dört ayda üçüncü yazar öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Bangladeşte dört ayda üçüncü yazar öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 07:40

Bangladeş’te son dört ayda üçüncü internet blog yazarı öldürüldü. 33 yaşındaki Ananta Bijoy Das adlı yazar, ülkenin kuzeydoğusundaki Sylhet kentinde dün uğradığı palalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ülkede şubat ayında Avijit Roy (42) ve mart ayında da Vaşikur Rahman (27) adlı blog yazarları palalı ve satırlı saldırılarda öldürülmüştü.

Öldürülen 3 blog yazarının ortak noktası ise seküler bir dünya görüşüne sahip olmaları ve dini fanatizme yönelik eleştiriler getirmeleriydi.

Ananta Bijoy Das, Roy’un kurucusu olduğu ve aşırıcılığı eleştiren bir internet sitesinin danışma kurulunda da yer alıyordu.

Das, Bangladeş’teki Cemaat-i İslami Partisi liderlerinin 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçlar nedeniyle yargılanıp idam edilmesini de savunmuştu.

EL KAİDE ÜSTLENDİ

Das’ı öldüren saldırganların 4 kişi ve maskeli olduğu bildirildi. Ülkenin beşinci en büyük kentinde sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı anında sokakların kalabalık olduğunu ifade eden polis yetkilisi, saldırganların insanların arasına karışarak gözden kaybolduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Dünya üzerindeki radikal İslamcı hareketleri izleyen internet sitesi SITE, Bangladeş’teki Ensar el-İslam adlı El Kaide ile bağları olan örgütün açıklamasına dayanarak saldırının arkasında Hint Yarımadası El Kaide’si olduğunu duyurdu.

Hint Yarımadası El Kaidesi, Roy’a yönelik saldırıyı da üstlenmişti.

Örgütün lideri Asım Ömer, Roy’a yönelik saldırının “Allah’a ve Peygamber’e hakaret etmesi” nedeniyle yapıldığını söylemişti.

Rahman’ın öldürülmesiyle ilgili ise iki medrese öğrencisi tutuklanmıştı. Hint Yarımadası El Kaidesi, son dönemde IŞİD’e kaptırdığı cihatçılar için çekim merkezi olma pozisyonunu geri almak için El Kaide tarafından geçtiğimiz yıl kurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!