Balık eti kadınlar daha seksi

Güncelleme Tarihi:

Balık eti kadınlar daha seksi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bilim adamları güzellik konusuna da el atarak hangi ölçülerdeki kadınların cinsel anlamda daha çekici olduğunu belirledi.

İngiliz tıp dergisi ‘The Lancet’te yer alan bilimsel araştırmaya göre, erkekler kendi soylarını devam ettirecek nitelikte buldukları, sağlıklı görünen, dolgun vücutlu kadınları zayıflara tercih ediyor. Yani erkeklerin gözünde iri göğüslü, balık etinde kadınlar incecik topmodellere göre çok daha fazla seksi.

Newcastle Üniversitesi'nden Dr. Martin Trovee başkanlığındaki bir grup araştırmacı, sıska kadınlardan aşırı kilolulara kadar 50 kadının fotoğrafını çekip ünversiteli 40 erkek öğrenciye göstererek hangi ölçülerdeki kadınları seksi bulduklarını sordur. Yanıtlar, modacıların aksine, erkeklerin sıkı rejimler uygulayarak zayıf kalmaya çabalayan kadınları değil, sağlam yapılı olanları daha etkileyici bulduklarını ortaya koydu.

Bilim adamları bu arada vücut ağırlığı ve boy arasında yeni bir orantı kurarak güzel görünüm için farklı bir değerlendirme kriteri geliştirdi. Buna göre, vücut ağırlığı, boy uzunluğunun karesine bölünerek bir rakam elde ediliyor. Bu da 5 katagoride değerlendiriliyor. ‘Body-mass index’ (BMI) denilen kritere göre, bölüm 15 çıkıyorsa kişi ‘sıska’, 15-19 arası ise ‘zayıf’, 20-24 arası ‘normal’, 25-30 arası ‘kilolu’ ve 30'un üzerindeyse ‘aşırı şişman’ sınıfına giriyor. Araştırmada erkekler en çok BMI'si 18-21 olan kadınları beğendiklerini söylediler.

Bu kriterin, bel ve kalça genişliği arasındaki orantıyı göz önüne alan klasik ölçülendirmeye göre çok daha isabetli olduğu kaydediliyor. Klasik değerlendirmede bel kalınlığı kalça genişliğinin % 70'i kadar olan kadınlar güzel sayılıyordu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!