Bağdat'a kaçırılan Suudi uçağının 2 hostesi Türk

Güncelleme Tarihi:

Bağdata kaçırılan Suudi uçağının 2 hostesi Türk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Havayolları'na ait Boeing 777-200 tipi bir yolcu uçağı, dün Londra'ya gitmek üzere Cidde'den havalandıktan sonra Irak'ın başkenti Bağdat'a kaçırıldı. Uçakta 91 yolcu ile ikisi Türk hostes olmak üzere 14 mürettebat bulunuyor. Yolculardan birinin Suudi kraliyet ailesi mensubu olduğu öğrenildi.

Dün yerel saatle 14.45'te Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden havalanan uçağın pilotu; Akdeniz üzerinde seyrederken, Kahire Havalimanı kontrol kulesiyle bağlantı kurarak, elinde TNT kalıbı bulunan hava korsanı tarafından ele geçirildiğini bildirdi. Suudi asıllı oldukları belirlenen 4 hava korsanı, pilottan uçağın rotasını Irak'ın başkenti Bağdat'a çevirmesini istediler. Uçak, Türkiye saati ile 19.45'te Bağdat'taki Saddam Hüseyin Uluslararası Havaalanı'na indi. Hava korsanlarının eyleminin amacıyla ilgili bilgi alınamazken, havaalanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

HOSTESLERDEN İKİSİ TÜRK

Kaptan pilotu Etiyopyalı olan uçağın mürettebatı içinde Bennan Böke (30) ile soyadı öğrenilemeyen Hanife adında iki Türk hostes bulunuyor. Adana doğumlu Bennan Böke'nin 10 yıldır Suudi Arabistan Havayolları'nda çalıştığı öğrenildi. Suudi Arabistan Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Prens Fahd bin Abdullah El Suud, uçaktaki yolcular arasında Suudi Kraliyet ailesinden bir kişinin de olduğunu söyledi, ancak bu kişinin adını açıklamadı. Cidde'deki Suudi Havayolları şirketi yetkilileri, uçaktaki 91 yolcudan 40'ının İngiliz, 15'inin Suudi, 15 Pakistanlı olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!