Ayaklı Avrupa Birliği

Güncelleme Tarihi:

Ayaklı Avrupa Birliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Evinin balkonundan düştükten sonra vücudu Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen ‘parçalar’la yeniden oluşturulan İrlandalı Bridget Fullerton, kendini ‘gerçek bir Avrupa karması’ olarak niteliyor.

Bridget Fullerton, Portekiz'de yaşayan bir İrlandalı, geçtiğimiz Mayıs ayının güneşli bir gününde, altıncı kattaki evinin balkonunda çamaşır asarken fenalaşarak aşağı düştü. Ve, dört kere hastane değiştirdiği, 13 ameliyat geçirdiği aylarca süren yaşam savaşı başladı. 13 yıldır Portekiz'in Faro kenti yakınlarında oturan bar sahibi Fullerton'ın kemik çatısı haşat olmuştu. Önceleri, iki bacağı ve bir omzu kırık, kafatası ve leğen kemiği zedelenmiş, sol kalçası paramparça ve birçok kaburgası kırık olarak hastanede yatan Fullerton'ın yaşamasına bile şüpheliydi. Ancak, Portekiz'li doktorlar metrelerce yükseklikten kaldırıma düşen ve üç hafta komada kalan 52 yaşındaki kadının vücudunu Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden getirttikleri parçalarla adeta yeniden inşa ettiler.

Bünyesi güçlü olan Fullerton'ın omzu İngiltere ve Almanya'dan gelen titanyum plakalarla, sol kalçası İsveç'ten gelen titanyum plakayla ve çivilerle ‘kullanılabilir hale’ getirildi. Sağ uyluk kemiği de İspanya'dan getirtilen ‘L’ şeklinde çelik bir plaka ve 14 çiviyle ‘tutturuldu’. Böylece, İrlanda/Portekizli Fullerton'ın vücudu çeşitli ülkelerden irili ufaklı parçalarla doldu. Başka bir deyişle, kendisinin de dediği gibi o ‘gerçek bir Avrupa karması’ ya da ‘Ayaklı Avrupa Birliği’ haline geldi.

Fullerton'ın vücudunda o kadar çok metal plaka, çivi ve cıvata var ki, geçtiği her güvenlik kontrolünde alarmlar çalıyor. Kendi azmi ve modern tıbbın sağladığı imkanlarla durumu her geçen gün iyiye giden Fullerton, şu anda koltuk değnekleriyle yürüyor. Kızları ve torunlarını görmek için İrlanda'ya bile seyahat edebilen Fullerton, çok yakında değneksiz yürüyebileceğine inanıyor. Düştüğünden beri 13 kilo verdiğini söyleyen Fullerton ileride çok sevdiği golfe dönebileceğini de umuyor.

Kızları ve torunları, özel sağlık sigortası yaptırdığına şükreden Fullerton'a bir de isim takmışlar: ‘Biyonik Bridget’.

Yakında koltuk değnekleri olmadan yürümeye azmeden Bridget İrlanda hikayelerinin kahramanlarından kısa boylu cini, uğur saydığı için, hiç yanından ayırmıyor. Röntgenler Bridget'in kemiklerinin ne kadar uluslararası olduğunun kanıtı: omzu Almanya'dan, uyluk kemiği İspanya'dan, kalça kemiği İsveç'ten...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!