Avusturya’daki küçük Anadolu’yu gördüm

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’daki küçük Anadolu’yu gördüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 15:20

CHP Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu, Avusturya’da üç günlük çalışmalarda bulundu. Türklerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde cami, cemevi, sivil toplum kuruluşları ve kahveleri dolaşan Kuşoğlu referandumda neden “Hayır” denmesi gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN referandum çalışmaları sırasında  ‘düşman yaratma tezi’ uyguladığını öne süren Kuşoğlu, “Gördüm ki Avusturya’da düşmanı yarattılar. Ama bu politika buradaki Türklere büyük zarar veriyor. Avusturya’daki insanlar maalesef korku içerisinde. Türklerin hepsi gelecekleriyle ilgili endişe içerisindeler. Hükümetin Türkiye’de siyaseten yaptığı bazı çıkışlar buradaki toplumumuza çok büyük zararlar veriyor. Bu politika büyük bir korku yaratmış vaziyette” dedi.

Avusturya’daki küçük Anadolu’yu gördüm

40 YILDIR BURADALAR AMA...

Avusturya’daki temasları sırasında edindiği gözlemlerini de anlatan CHP’li Kuşoğlu, şöyle dedi:
“Şunu fark ettim; Siyasetin tabanında sosyoloji var. Türkiye’deki siyaseti de değerlendirirken ülkemizin sosyolojik durumunu çok iyi analiz etmemiz gerektiğine inanan birisiyim. Türkiye’nin köyden kente doğru, tarımdan sanayiye doğru hızla gitmekte ve sirkülasyonu olan bir toplum olduğunu görüyorum. Bu konjonktürde bunun sıkıntılarını çok yaşıyoruz. Avusturya’da da bunun farklı bir modelini gördüm. Bu görüşüm pekişti. Aynı şekilde Avusturya’da da farklı bölgelerde yine kente adapte olamamış köylü de kalamamış bir Türk azınlık gördüm. Sıkıntıları aşağı yukarı aynı olan Türkiye’den hiç de farklı olmayan bir Türk azınlık gördüm. Sorunları, eğitim düzeyi, gelişmişlik düzeni aynı olan bir topluluk gördüm. 40 yıldır burada olan insanlar Anadolu’nun bozkırındaki aynı yaşantıyı burada sürdürmeye devam ediyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!