Avrupa rekora doymuyor... Günde 100 bin vaka

Güncelleme Tarihi:

Avrupa rekora doymuyor... Günde 100 bin vaka
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2020 07:00

Korona kâbusu bitmedi. Bir süre salgının merkezi konumundaki Avrupa’da ikinci dalga endişesi hâkim. Güncel veriler de bu endişeyi kanıtlar nitelikte. Her gün sayılarda kendi rekorunu kıran kıtada, günlük vaka sayısı ilk kez 100 binin üzerine çıktı.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’da 9 Ekim Cuma günü 109 bin 740 vaka tespit edildiğini belirterek, günlük vaka sayısında ilk kez 100 bin sınırının aşıldığını açıkladı. Birçok Avrupa ülkesinde, hastanelerin yoğun bakım servislerindeki yatak kapasitesi sınıra dayandı. Artış kaydedilen ülkeler, sıkı tedbirlere bir bir geri dönüyor.

FRANSA’DA 20 BİNİ AŞTI

Fransa’da, dün son 1 günde 20 bin 339 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle, salgının başından bu yana görülen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Ülkedeki COVID-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 10.4’e çıktı. İspanya’da hükümet, korona virüs salgınında artan vaka sayıları nedeni ile başkent Madrid’de önceki gün olağanüstü hal ilan etti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise günlük yeni vaka sayılarının son 1 haftada ikiye katlandığını belirterek, pazartesi günü yeni önlemler açıklayacağını duyurdu. Ülke genelinde olmasa da yerel kısıtlama önlemleri getirileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Doğu Avrupa’da da artış sürüyor. Rusya’da, salgının başlangıcından bu yana günlük en yüksek vaka sayısı kaydedildi. Cuma günü son bir gün içinde 12 bin 846 vaka tespit edilirken, COVID-19 nedeniyle 197 kişi öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!