Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2022 08:37

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, ülkesi İtalya'da iki haftadan uzun süredir tedavi gördüğü hastanede öldü. Avrupa Komisyonu, Sassoli’nin ölüm haberi üzerine yaptığı açıklamada Sassoli'nin anısına AB bayraklarının yarıya indirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

David Sassoli'nin günün ilk saatlerinde hayatını kaybettiğini, sözcüsü Roberto Cuillo Twitter hesabında açıkladı.

Sassoli'nin cenaze programı gün içinde kamuoyuna açıklanacak. 65 yaşındaki Sassoli, bağışıklık sistemindeki bozukluk sonrası 26 Aralık'ta hastaneye kaldırılmıştı.

Sassoli'nin durumunun ciddi olduğu açıklanmış, AP Başkanı'nın tüm resmi faaliyetleri iptal edilmişti.

Eylül ayında da zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılan Sassoli, uzun süre AP'nin oturumlarına başkanlık edememiş ve Avrupa Birliği zirveleri gibi üst düzey toplantılara da katılmamıştı.

Sassoli, 17-20 Ocak'ta Strasburg'daki oturumda yapılacak AP başkanlık seçiminde yeniden adaylığını koymamıştı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli hayatını kaybetti

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Sassoli’nin ölüm haberinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli'nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Acılı ailesine ve Avrupa Parlamentosu'na taziyelerimi iletiyorum. Huzur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

ESKİ HABER SUNUCUSU

30 Mayıs 1956'da Floransa'da doğan David Sassoli, 30 yıldan uzun süre gazetecilik yaptıktan sonra siyasete atıldı. David Sassoli, politik yaşamı öncesi İtalya'da tanınmış bir haber sunucusuydu.

Sassoli, 2009'da AP üyesi, 2019'da ise AP Başkanı seçildi. AP'deki en büyük ikinci grup olan merkez soldaki Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı'ndan olan Sassoli açıklamalarını, AB yetkililerinin aksine İngilizce ve Fransızca değil, İtalyanca yapıyordu.

Sassoli, Ekim ayındaki büyükelçiler krizi sırasında Twitter hesabındaki paylaşımında, "10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilmesi Türk hükümetinin otoriterleşmesinin bir işareti" yorumunu yapmış ve "Sindirilmeyeceğiz. Osman Kavala'ya özgürlük" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!