Atina’dan BAE’ye telefon: Ankara’da ne konuştunuz?

Güncelleme Tarihi:

Atina’dan BAE’ye telefon: Ankara’da ne konuştunuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 07:00

Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) fiili lideri Şeyh El Nahyan’ın Ankara ziyaretinden sonra diken üstünde oturuyor. Yunan Bakan Dendias, ziyaretle ilgili BAE’ye arayarak bilgi aldı.

Haberin Devamı

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, mevkidaşı Abdullah bin Zayed El Nahyan ile telefonla görüşerek, bu ziyaret hakkında bilgi istedi. Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın Ankara ziyareti sonrasında Yunanistan, Türkiye ile ilişkilerin gerildiği bir dönemde BAE ile geliştirdiği iyi ilişkilerin hasar görmesinden endişe duyuyor.

Atina’dan BAE’ye telefon: Ankara’da ne konuştunuz
Nikos Dendias

BAE: EKONOMİ ÖNCELİKLİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Atina Büyükelçisi Süleyman Hamid Salim Almazrui de Yunan gazetecilere açıklamalar yaptı. Almazrui, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerinin, kesinlikle Yunanistan-BAE ilişkilerini etkilemediğini söyledi. Büyükelçi Almazrui, “Türkiye ile pek çok konuda görüş ayrılıklarımız vardı. Bu aşamada, ekonomiye ağırlık vermek istiyoruz. İlerleme olursa, siyasi ilişkiler dahil diğer alanlarda da yakınlaşma olup olmayacağına bakacağız” dedi.

Haberin Devamı

Atina’dan BAE’ye telefon: Ankara’da ne konuştunuz
Almazrui

YUNAN ADALARINI SİLAHLANDIRMAYA DEVAM SİNYALİ

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos, Türkiye’nin Ege Ordusu’nun (4’üncü Ordu) ve Türkiye’nin Yunanistan’ın Ege’de karasularını genişletmesini savaş nedeni (casus belli) olarak görmesinin ülkesine yönelik açık bir askeri tehdit olduğunu iddia etti. Panayiotopulos, bazı Ege adalarının silahsızlandırılmış olmaları gerektiğine ilişkin Türkiye’den yapılan açıklamalara şu cevabı verdi: “Yunanistan’ın tehdit var olduğu sürece savunmasını örgütleme hakkı vardır. Tehdit ediliyorsa, (adalar) silahsızlandırılmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!