Atina'da yakalanan DHKP-C'lilerin kimlikleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Atinada yakalanan DHKP-Clilerin kimlikleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 16:15

Yunan polisi Atina'daki hücre evinde yakalanan an 8’i erkek, 1’i kadın 9 kişinin kimliklerini bildirdi.

Haberin Devamı

9 Mart 2013’te Ankara’da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırılarda yer aldığı şüphesiyle aranan Hasan Biber, Yunan polisi tarafından aynı yılın Temmuz ayı sonunda silah ve mühimmat yüklü şişme bir botla Türkiye’ye giderken Sakız adası açıklarında yakalanmıştı. Ocak 2015’de 7 yıl hapse çarptırılan Biber, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Şadi Naci Özpolat ise örgütün lider kadrosunda yer alıyor. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adalet Sarayı’nda rehin alınarak öldürülmesinde, “yurtdışından emri veren kadro”da bulunduğu ileri sürülmüştü.

Polis ayrıca, 9 teröristin üzerlerinde bulunan sahte kimlik, pasaport ve ehliyetleri de yayınladı. Fotoğraflarda, teröristlerin bazılarının yüzlerindeki morluklar dikkat çekti. DHKP-C üyelerinin avukatları, müvekillerinin polis tarafından dövüldüklerini öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Öte yandan, edinilen bilgilere göre, Yunan polisinin Atina’daki operasyonları sırasında yakalanan teröristlerden biri USB belleği yutmaya çalışırken, bir diğeri de bilgisayarını sokağa atmaya teşebbüs etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!