Astana toplantısından YPG destekçilerine tepki

Güncelleme Tarihi:

Astana toplantısından YPG destekçilerine tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 07:00

Suriye konulu 18. Yüksek Düzeyli Toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride, PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı ‘öz yönetim’ ile bunu destekleyen ülkelere yönelik tepki mesajı yer aldı.

Haberin Devamı

KAZAKİSTAN’ın başkenti Nur Sultan’da, Türkiye, Rusya ve İran’ın katıldığı, Türk tarafının hassasiyet gösterdiği konuların kayıt altına alındığı Astana formatındaki toplantı önceki gün ve dün yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiriyle ilgili açıklamasında, “Toplantıda sahadaki durum ve terörizmle mücadele, siyasi süreçteki son gelişmeler ile insani yardım konularının ele alındığını” duyurdu. Ortak bildiriyle ilgili Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı:

HER TEDBİRİ ALIRIZ

“Taraflar, sınır ötesi saldırılar ve sızmalar dahil olmak üzere, komşu ülkelerin ulusal güvenliğini tehdit eden ayrılıkçı gündemlere karşı kararlılıklarını ifade etmiştir. Taraflar, Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütlerinin farklı isimler ve uzantıları adı altında artan varlığı ve saldırılarını kınamıştır. Taraflar, terörle mücadele bahanesiyle hayata geçirilmeye çalışılan gayrı meşru, sözde ‘öz yönetim’ teşebbüslerinin kabul edilemez olduğunu vurgulamıştır. Kuzeydoğu Suriye’de terör oluşumlarını destekleyen ülkelerin eylemlerini kınamıştır. PKK/YPG terör örgütü ile mücadelede kararlılığımız ile sınırlarımızı korumak, halkımıza, güvenlik güçlerimize ve sivillere saldırıları engellemek için her tedbiri almaktan kaçınmayacağımız güçlü şekilde vurgulanmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!