Aşırı sıcaklar nedeniyle Londra'da olağanüstü durum ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sıcaklar nedeniyle Londrada olağanüstü durum ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 09:28

İngiltere'de Salı günü hava sıcaklığı başkent Londra'nın batısındaki Heathrow'da 40,2 derece kaydedilerek rekor kırdı. Londra'da 'olağanüstü durum' ilan edildi, başkent yakınlarındaki çayırlık ve ormanlık alanlarda çıkan yangınlarla 250 itfaiyecinin mücadele etti.

Haberin Devamı

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, durumun 'kritik' olduğunu söyledi.

İngiltere'de daha önce tarihin en yüksek hava sıcaklığı 2019 yılında Cambridge kentinde kaydedilmişti. O dönemde sıcaklık 38,7 dereceyi görmüştü.

Sıcak hava dalgası başkent Londra'dan daha kuzeyde yer alan York ve Manchester'a dek İngiltere'nin tümünde hissediliyor.

ÖLÜMLER ÜÇE KATLANABİLİR

İngiltere'de sıcak hava dalgasının etkisini sürdürmesi, gece sıcaklıklarının dahi 25 derece civarında seyretmesi ve Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklarda düşüşün başlaması bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, tarihinde ilk kez aşırı sıcaklıklara dair kırmızı alarm seviyesine geçildiğini duyurdu.

Kırmızı alarm seviyesi "vatandaşların ve altyapının üzerinde geniş etkiler görülmesinin beklendiği ve günlük rutinler ile çalışma koşullarında önemli değişikliklerin gerekeceği" anlamına geliyor.

Haberin Devamı

İngiltere'de okullar erken kapandı, bazı okullar ise açılmadı.

Ulusal Demiryolları Şebekesi de vatandaşlara sadece gerekli olduğu durumlarda seyahat etmeleri çağrısı yaptı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nün alarm seviyesi duyurusunun yanı sıra, İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu da dördüncü seviyede alarma geçildiğini belirtti. Bu, "ulusal olağanüstü hal durumu" olarak nitelendiriliyor.

Sağlık Bakanı Steve Barclay, sıcak hava dalgası nedeniyle ambulans kapasitelerinin arttırıldığını açıkladı. Telefon yardım hatlarına da destek verileceği belirtildi.

İngiltere'de Cumartesi gecesi 16 yaşındaki bir genç Salford Rıhtımı'nda denize girmesinin ardından hayatını kaybetmişti. West Yorkshire'da da bir rezervuara giren bir kişiden halen haber alınamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!