Yılbaşı için gittiler ama geri dönemediler

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı için gittiler ama geri dönemediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 14:54

İstanbul Reina’daki terör saldırısında Almanya’da yaşayan ikisi de 26 yaşında olan Mesut Gürbüz ile Koray Karakoç can verdi. Gençler, yeni yıl tatili için İstanbul’a gitmişlerdi.

Haberin Devamı

REİNA’da katledilenlerden Mesut Gürbüz (26) ile Koray Karakoç (26), Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde yaşıyordu. Gürbüz, Lech nehri kenarındaki Landsberg kentinde, Karakoç, Kaufering’te oturuyordu. İkisi de iyi arkadaştı. Gençler yeni yılı İstanbul’da karşılamak için gittiler ama geri dönemediler. 

İki gencin Facebook arkadaşları ‘Alamancılar’ adıyla oluşturdukları sayfada, “İki pırlanta genci kaybettik” diye üzüntülerini paylaştı. Alamancılar saldırının olduğu gece iki gence ulaşılamadığını yazdı. Facebook hesabında “Fotoğraftaki arkadaşlara geceki patlamadan sonra ulaşılamıyor” denildi. Daha sonra ise şu bilgiler paylaşıldı:
“Bugün dünya iki pırlanta gibi genç kaybetti. İnsan tanıdığı, sevdiği ve muhabbet ettiği insanları kaybetti mi, bir başka üzülüyor. Landsberg iki delikanlısına veda etti. Koray ve Mesut Abi, sizi hiçbir zaman unutmayacağız. Siz her zaman kalbimizde yaşamaya devam edeceksiniz.”

Haberin Devamı

Yılbaşı için gittiler ama geri dönemediler

MEMLEKETİ HAYMANA’DA DEFNEDİLDİ

Ailesi tarafından teslim alınan Koray Karakoç’un cenazesi, doğum yeri olan Ankara'nın Haymana ilçesine getirildi. Karakoç, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Haymana Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları içinde defnedildi. Cenazede, Karakoç’un babası Mehmet Emin Karakoç, güçlükle ayakta durmaya çalışırken, yanına aldığı diğer 2 oğlu Gökay ve Ali’yle beraber en büyük oğlu olan Koray’ın cenaze namazına katıldı. Haymana’nın Çalış Mahallesi’nden 1990’lı yıllarda Almanya’ya çalışmaya giden baba Karakoç’un 3 oğlundan Münih doğumlu olan Koray Karakoç’un, Almanya’da bir şirkette elektrikçi olarak çalıştığı öğrenildi. Anne Hayat Karakoç’un ise geçirdiği bir ev kazası nedeniyle ayağı kırık olduğu için oğlunun cenazesine katılamadığı belirtildi. İki benzin istasyonunun genel müdürlüğünü yapan Mesut Gürbüz’ün cenazesi ise akşam saatlerinde Gemerek ilçesine getirilecek. Gürbüz’ün, yarın Eğerci Köyü’nde öğle namazında toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Yılbaşı için gittiler ama geri dönemediler

ALMAN DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Biz ölenler arasında iki kişinin Almanya’dan olduğundan hareket ediyoruz. Birisinin hem Alman hem Türk vatandaşlığı var. İkincisinin ise sadece Türk vatandaşı olduğundan hareket ediyoruz” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!