Aptalca

Güncelleme Tarihi:

Aptalca
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 01:43

ABD’nin ilk siyah başkanı Barack Obama, polisin, Harvard Üniversitesi’nden bir siyah profesörü tutuklamasını alışılmadık sert bir üslupla eleştirdi.

Haberin Devamı

Barack Obama, siyahi Profesör Henry Louis Gates’in geçen hafta Harvard Üniversitesi’nin bulunduğu Cambridge’de evinin önünde kimliğini göstermesine ve evin sahibi olduğunu kanıtlamasına rağmen tutuklayan polisleri “aptalca hareket etmekle” suçladı.

Profesörün tutuklanmasına, bir kadının iki siyah erkeği (profesör ve şoförünü) bir evin kapısını zorlarken görüp polise ihbar etmesi yol açtı. Profesör ise kimliğini göstermesine ve evin sahibi olduğunu kanıtlamasına rağmen tutuklandı. Bu durumu öğrenen Obama ise olayla ilgili açıklamasında, ABD’nin Afrikalı Amerikalıların polis tarafından gereğinden fazla sorgulandığı uzun bir tarihi bulunduğunu hatırlattı.

Beyaz polis alındı: Obama’nın tepkisi hayal kırıcı

ABD’de siyah çevrelerde saygın bir yeri olan profesör Gates’in, TV programcısı Oprah Winfrey de dahil olmak üzere birçok ünlüyle dost olduğu biliniyor. Gates’i tutuklayan beyaz polis çavuşu James Crowley ise “Obama’nın yerel bir soruna müdahil olmasından hayalkırıklığına uğradığını” söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!