Apple milyonlarca dolar tazminat ödedi... Müstehcen fotoğrafları sızdırılan kadın yıllar sonra şirketle anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Apple milyonlarca dolar tazminat ödedi... Müstehcen fotoğrafları sızdırılan kadın yıllar sonra şirketle anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 09:47

iPhone model akıllı telefonunu yetkili servise götüren ABD'li kadın cihazındaki müstehcen fotoğraflarının internete sızması sonrası başlattığı hukuk savaşını kazandı. Apple 21 yaşındaki kullanıcı ile anlaştı. Anlaşma detayları gizli tutulurken, tazminatın 'birkaç milyon dolar' olduğu bilgisi ülke basınında yer aldı.

Haberin Devamı

ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan adı açıklanmayan bir kadın iPhone model akıllı telefonunu tamire götürdükten sonra hayatının şokunu yaşadı.

Akıllı telefonundaki özel fotoğrafları burada çalışan görevli tarafından internete sızdırılan kadın verdiği hukuk savaşını yaklaşık 5 yıl sonra kazandı.

Apple, 21 yaşındaki kadına uğradığı manevi hasardan dolayı tazminat ödemeyi kabul etti.

Ülke basınında yer alan haberlerde tazminat miktarının iki tarafın ortak kararı ile gizli tutulması kararı alındığı bilgisine yer verildi.

Aynı haberlere göre, söz konusu tazminatın 'birkaç milyon dolar' olduğu bilgisinin de altı çizildi.

2016 yılında gerçekleşen olay sonrası söz konusu kullanıcının Apple'a 5 milyon dolarlık bir tazminat davası açtığı açıklanmıştı.

Konu ile ilgili yayınlanan raporda, üniversite öğrencisi olan kadının telefonunu tamire gönderdiği ve telefonun Sacramento dışında Pegatron şirketi tarafından işletilen bir tesiste bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İlk olarak İngiliz Telegraph gazetesinde çıkan haber Apple tarafından doğrulandı. Bu habere göre, Apple sözcüsü konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

'Müşterilerimizin verilerinin gizliliğini ve güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz ve verilerin onarım süreci boyunca korunmasını sağlamak için bir dizi protokole sahibiz. 2016 yılında politikalarımızın bu korkunç ihlalini öğrendiğimizde hemen harekete geçtik ve o zamandan beri protokollerimizi güçlendirmeye devam ettik.'

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!