AP, Kıbrıs yardımını oylayacak

Güncelleme Tarihi:

AP, Kıbrıs yardımını oylayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2004 20:31

Avrupa Parlamentosu'nun yarın sabah yapılacak oturumda, KKTC ekonomisini geliştirmek ve mali destek vermek amacıyla hazırlanan AB Konsey tüzüğünün, bu hafta yapılacak genel kurul toplantıları sırasında ele alınıp alınmaması oylanacak.

Haberin Devamı

AP Dışişleri Komisyonu ve Bütçe Komisyonu'nun, yarın sabah yapılacak genel kurulda, bu konunun ileri bir tarihte görüşülmesi için görüş belirtecekleri bildirildi.

AP kaynakları, bu iki komisyonun olumsuz tavır sergilemesi yüzünden, tüzüğün genel kurulda oylanmasının bu hafta gerçekleşmeyeceğine ve daha ileri bir tarihe kalacağına dikkati çekiyorlar.

İki komisyonda yer alan Yunanlı ve Rum parlamenterlerin, “tüzük daha kapsamlı incelensin” gerekçesiyle, Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak oylamayı mümkün olduğu kadar geciktirmeye çalıştıkları bildirildi.

Kıbrıs'ta BM barış planıyla ilgili yapılan referandumda, Türk kesiminin “evet” Rum kesiminin ise “hayır” demesinden sonra, AB Konseyi KKTC üzerindeki ekonomik izolasyonun kaldırılmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

AB Konseyi'nin bu kararından sonra hareket geçen AB Komisyonu, KKTC'ye 259 milyon dolar mali yardım yapılması ve KKTC'nin tarım ürünlerini ihraç etmesine olanak sağlayan bir tüzük hazırlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!