Anadolu’nun her yerinde soydaşlar oy için koştu

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun her yerinde soydaşlar oy için koştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

Bulgaristan’daki seçimler için Ankara, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Sakarya, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Manisa, Bursa, Antalya, Balıkesir, Yalova ve Eskişehir’de kurulan 123 sandıkta Bulgaristan pasaportu da taşıyan vatandaşlar oy kullandı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) yetkilileri, Türkiye’den 150 bine yakın oy beklediklerini söylediler. Katılımın yoğun olduğu seçimlerde, öğle saatlerinden itibaren sandıklarda oy pusulaları bitti. Bunun üzerine konsolosluklardan yeni pusulalar istendi. İl il seçimler şöyle:

KOCAELİ: Gebze İlçesi’nde 1989 yılında Jivkov döneminde toplu halde Türkiye’ye gelen 6 bin kadar soydaş, oylarını HÖH adayları için kullandı. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Bülent Karagöz, katılımın yüksek olmasından memnun olduklarını söyledi.

SAKARYA: Bulgaristan pasaportlu yaklaşık 6 bin kişi, Serdivan İlçesi’nde bulunan Beş Köprü ilköğretim Okulu’’da oy kullandı. Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdinç Bilaloğlu, "Türkiye’ye zorunlu göç nedeniyle 1989 yılında geldik. 1000 aile Sakarya’ya geldi. 5-6 bin kişi zorunlu göç nedeniyle Sakarya’da ikámet etmektedir. Çifte vatandaşlık hakkına sahip olan vatandaşlarımız, oradaki hemşehrilerimiz destek olmak için sandık başına geliyor ve oyunu kullanıyor" dedi.

YALOVA: Yalova’da oturan 1500 soydaş da sabahın erken saatlerinden itibaren 2 sandığın kurulduğu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’na akın etti. Seçimlere yoğun katılımın olduğu gözlenirken Balkan Göçmenleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Lütfi Özgür, oy kullanan Bulgaristan Göçmeni Türk vatandaşlarına teşekkür etti.

BANDIRMA: Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan bir sandıkta 200 soydaş oy kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!